Suomessa uutisoitiin sunnuntaina laajasti Old Traffordin pommiuhasta. Nyt vaaratilanne on saanut farssin piirteitä, ja Manchesterin pormestari vaatii laajaa tutkintaa.

Manchester Unitedin ja Bournemouthin piti pelata Old Traffordilla Valioliigan päätöskierroksen ottelu sunnuntaina klo 17 Suomen aikaa. Ottelu peruttiin, koska stadionin wc-tiloista löytyi epäilyttävä esine (lue uutinen). Stadion evakuoitiin ja pommiryhmä räjäytti esineen kontrolloidusti (lue uutinen).

Suur-Manchesterin poliisin tutkimuksissa paljastui, että räjähteeksi luultu esine ei ollut pommi. Se kyllä muistutti erehdyttävästi oikeaa räjähdettä, mutta oikeasti se oli harjoitusesine. ”Pommi” oli epähuomiossa jäänyt wc-tiloihin yksityisen turvayhtiön harjoitusten jälkeen. Suur-Manchesterin poliisi kertoi asiasta verkkosivuillaan.

– Vaikka paljastui, ettei esine ollut räjähdyskelpoinen, paikan päällä se vaikutti aivan oikealta. Stadionin evakuointi oli oikea ratkaisu, poliisin apulaispäällikkö John O’Hare kommentoi.

Pormestari raivoissaan

Suur-Manchesterin pormestari Tony Lloyd ei ollut kovin tyytyväinen kuultuaan turvayhtiön unohduksesta.

– Tämä fiasko aiheutti valtavia hankaluuksia kannattajille, jotka olivat tulleet kaukaa peliin. Tämä fiasko myös tuhlasi lukemattomien poliisien ja armeijan pommiryhmän aikaa, Lloyd sanoi Sky Sportsille.

– Tämä (fiasko) myös asetti tarpeettomasti ihmisiä vaaraan, sillä kymmenientuhansien ihmisten evakuointi stadionilta ei ole riskitöntä.

– Tämä ei tietenkään millään tavalla halvenna poliisien ja järjestyksenvalvojien ammattimaisuutta. Sen sijaan sitä ei voi hyväksyä, että tällaista ylipäätään tapahtui.