Eurooppa-liiga on edennyt siihen pisteseen, että jäljellä on enää kaksi joukkuetta. Sveitsin Baselissa sijaitsevalla St. Jakob-Parkilla käydään keskiviikko-iltana Liverpoolin ja Sevillan kaksintaistelu. Voittajalle on luvassa pokaalin, maineen ja kunnian lisäksi paikka ensi kauden Mestarien liigaan.

Poissaolot

Liverpool

Joe Gomez (loukkaantunut)
Danny Ings (loukkaantunut)
Divock Origi (loukkaantunut)
Jordan Rossiter (loukkaantunut)
Mamadou Sakho (pelikiellossa)

Sevilla

José Antonio Reyes
Michael Krohn-Dehli

Edelliset ottelut

Liverpool

West Bromwich-Liverpool 1-1 (Valioliiga)
Liverpool-Chelsea 1-1 (Valioliiga)
Liverpool-Watford 2-0 (Valioliiga)

Sevilla

Athletic Bilbao-Sevilla 3-1 (La Liga)
Sevilla-Granada 1-4 (La Liga)
Sevilla-Shakhtar Donetsk 3-1 (Eurooppa-liiga)

Arvio

Liverpool päätti kautensa Valioliigassa kahdeksanteen sijaan. Viimeiset ottelut West Bromia ja Chelseaa vastaan päättyivät tasapeliin. Poolin toukokuu on ollut otteluiden saralla erittäin ruuhkainen, sillä he ovat ehtineet pelata vajaan kolmen viikon aikana jo viisi ottelua. Vastaavasti Sevilla on pelannut otteluita yhden vähemmän, joten espanjalaiset saattavat päästä otteluun hieman energisemmällä kropalla. Jürgen Kloppin miehistö jäi sarjasijoituksensa vuoksi ulos europeleistä, joten joukkueella on tänään paljon enemmän kuin pelkkä pokaali pelissä.

Englantilaisten loukkaantumistilanne on pysynyt kevään mittaan samanlaisena. Pidempään loukkaantuneena olleet Joe Gomez, Danny Ings ja Jordan Rossiter ovat yhä sivussa. Kolmikon lisäksi myöskään Divock Origi ei ehtinyt tervehtyä otteluun. Jordan Henderson palasi joukkueen kokoonpanoon edellisessä West Brom -ottelussa, mutta keskikenttäpelaajan pelikunto tuskin on riittävä ainakaan avauskokoonpanon paikkaan. Puolustaja Mamadou Sakho kärsii kansainvälistä pelikieltoaan, jonka hän sai dopingrikkeestä.

Sevillan loppukausi Espanjassa oli synkkä. Finaalipaikan ratkettua he ovat pelanneet La Ligan puolella kaksi ottelua, joista ensimmäisessä tuli kylmää kyytiä Granadalta 1-4-lukemin. Meno ei juurikaan parantunut päätöskierrokselle, vaan myös silloin lukemat olivat melko rumat Athletic Bilbaon ottaessa 3-1-kotivoiton. Loppukauden hyytymisen vuoksi Sevilla jäikin sarjassa seitsemännelle sijalle. Tämä oikeuttaa paikkaan Eurooppa-liigan karsintoihin ensi kaudeksi.

Espanjalaisten loukkaantumistilanne on hyvä. Michael Krohn-Dehli loukkaantui vakavasti toisessa osaottelussa Shakhtaria vastaan, eikä ole pelikunnossa tänä iltana. Tanskalaisen lisäksi telakalla on José Reyes. Laituri loukkaantui Real Betisiä vastaan huhtikuun loppupuolella.

Liverpool ja Sevilla eivät ole kohdanneet historian saatossa kertaakaan, joten kaksintaisto tulee erittäin maukkaaseen paikkaan. Espanjalaiset ovat kokeneet Europpa-liigan finaalin myös kahtena vuotena peräkkäin, ja ovat selvinneet molemmista kerroista voittajina. Paineet ovat joukkueelle tuttu juttu. Liverpool ei ole hetkeen pelannut yhtä isoa ottelua. Merseysidelaiset olivat toki Liigacupin finaalissa Manchester Cityä vastaan, jonka he lopulta hävisivät rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Tämän illan ottelu on kuitenkin askeleen ylempänä.

Sevillan luvalla sanoen surkea vire antaa Liverpoolille ennakkosuosikin viitan. Espanjalaiset kohtaavat lisäksi Barcelonan Copa del Reyn merkeissä tulevana sunnuntaina, joten fokus voi olla hieman kaksijakoinen. Tänä iltana tullaan näkemään pari maalia kumpaankiin suuntaan. Ottelu päättyy Liverpoolin mestaruusjuhliin 3-2-lukemin jatkoajan jälkeen.