Manchester United päätti Valioliiga-kauden 3-1-kotivoitolla Bournemouthia vastaan. United sijoittui sarjataulukossa viidenneksi.

Manageri Louis van Gaal on ollut toistuvasti United-kannattajien kritiikin kohteena. Hollantilaisvalmentaja antoi kiitoksensa kannattajien tuesta, mutta totesi myös kannattajien odotusten olleen liian korkealla kauden aikana.

– Tietenkin (ymmärrän buuaukset), koska olen myös sanonut odotusten olevan erittäin korkealla, etenkin kannattajilla, van Gaal totesi ottelun jälkeen.

– He odottavat paljon. Mutta ajattelen odotusten olevan myös aivan liian korkealla, ja olemme siirtymävaiheessa oleva joukkue, sanoin sen aloittaessani täällä.

Unitedilla oli ongelmia maalinteon kanssa läpi kauden. Van Gaal myönsi ongelman, mutta painotti lukuisten loukkaantumisten vaikuttaneen joukkueen esityksiin talvella.

– Enemmän tai vähemmän, se on ongelma (maalien vähäisyys), mutta loukkaantumisten määrä oli ongelmana marras- ja joulukuussa. Myös se, että loukkaantumiset osuivat kahdelle pelipaikalle, molemmille laitapuolustajien paikoille. Se oli erittäin hankalaa tuolloin, van Gaal jatkoi.

– Olen myös sanonut tarvitsevamme luovia, nopeita hyökkääjiä. Meidän on pidettävä huoli siitä, mutta siitä huolimatta – kaikkien ollessa kunnossa, olimme ensimmäisenä liigassa.

– Tulevaisuutta ei voi koskaan ennustaa, voimme ainoastaan analysoida ja arvioida mennyttä.

Van Gaalin tulevaisuus Unitedissa on ollut jatkuvasti vaakalaudalla. Hollantilaisvalmentaja on kuitenkin varma jatkostaan joukkueen peräsimessä.

– Kyllä, koska olen tehnyt kolmivuotisen sopimuksen, hollantilainen totesi.

Lähde: Sky Sports