Kausi Englannissa päättyy tänään seurajoukkueiden osalta Wembleyllä hyvinkin tärkeään otteluun. Nousukarsintojen finaalissa viimeisestä Valioliiga-paikasta taistelevat Hull City ja Sheffield Wednesday. Jompa kumpaa odottaa nousu ja rahakas palkkio.

Poissaolot

Hull City

Nick Powell (loukkaantuminen)
Allan McGregor (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)

Sheffield Wednesday

Modou Sougou (loukkaantuminen)
Joe Bennett (loukkaantuminen)
Aiden McGeady (maajoukkuen mukana)

Edelliset ottelut

Hull City

Hull-Derby 0-2 (Mestaruussarja)
Derby-Hull 0-3 (Mestaruussarja)
Hull Rotherdam 5-1 (Mestaruussarja)

Sheffield Wednesday

Brighton-Sheffield Wednesday 1-1 (Mestaruussarja)
Sheffield Wednesday-Brighton 2-1 (Mestaruussarja)
Wolverhampton-Sheffield Wednesday 2-1 (Mestaruussarja)

Edellinen keskinäinen ottelu

Hull-Brighton 0-0 (26.2.2016, Mestaruussarja)

Arvio

Hull putosi viime kaudelta Valioliigasta ja suora nousu Valioliigaan jäi seitsemän pisteen päähän. Nousukarsintojen välierissä joukkueelle riitti 3-0-vierasvoitto ensimmäisestä osasta Derbyä vastaan. Toisessa tulikin sitten 0-2-numeroin kotona takkiin.

Sheffield taas voitti kotonaan avausosan Brightonia vastaan 2-0-lukemin ja pelasi vieraissa 1-1-tasapelin.

Hullilta puuttuu mahdollisesti finaalista ykkösvahti Allan McGregor. Jos skotti ei pelaa, tilalla nähdään todennäköisesti Eldin Jakupovic. Varmasti sivussa on Nick Powell.

Sheffieldin merkittävin poissaolo on laituri Aiden McGeadyn puuttuminen. Irlantilainen sai aikaisen luvan liittyä EM-joukkueen matkaan, eikä näin ole käytettävissä. Loukkaantuneina ovat Moudou Sougou ja Joe Bennett.

Hullin alakerta oli sarjan aikana hyvin vahva. Tigers päästi koko kaudella vain 35 maalia, mikä oli yhdessä Burnleyn kanssa toiseksi pienin määrä Mestaruussarjassa. Alakertaa johtaa kokenut Michael Dawsonin ja Curtis Daviesin muodostama topparipari.

Alakertaa tukevat vielä keskikentän väkevä kaksikko Tom Huddlestone ja Jake Livermore. Entiset Spurs-pelaajat ovat fyysisyydeltään vaikeita ohitettavia.

Hullin hyökkäyspään johtohahmo oli 21 maali iskenyt Abel Hernández. Uruguaylainen jäi viiden osuman päähän maalipörssin voitosta. Muuten joukkue on miltein sama kuin vuosi sitten.

Sheffieldin kärjestä löytyy Valioliigaa Norwichissa pelannut Gary Hooper, joka sai kuluvalla kaudella 13 maalia kasaan. Wednesdayn tehokkain pelaaja kuitenkin oli 15 osumaa ja kuusi maalisyöttöä kerännyt Fernando Forestieri.

Myös Sheffieldistä löytyy muutama muu Valioliigasta tuttu pelaaja, kuten keskikenttäpelaaja Barry Bannan ja maalivahti Keiren Westwood.

Sheffield Wednesdayn paluu Valioliigaan olisi pienoinen yllätys. Joukkuetta ei olla nähty vuoden 2000 jälkeen korkeimmalla sarjatasolla. Hull puolestaan tippui Mestaruussarjaan vuosi sitten.

Lähtökohtaisesti Tigers on suosikki nousemaan, mutta joukkueen keskinäiset ottelut olivat kauden aikana hyvinkin tasaisia. Edellinen päättyi maalittomiin lukemiin ja myös Sheffieldin kotona pelattiin tasan 1-1.

Montaakaan maalia ei myöskään nyt nähdä ja jatkoaika voi olla lähellä. Uskotaan kuitenkin, että Hullin pitävä alakerta ja laadukkaampi materiaali ratkaisee nousun yhden maalin erolla Tigersille.