Jalkapallon arvokisoihin ei kovinkaan useasti valita nuoria pelaajia. Lyhytkestoisissa turnauksissa kokemus nousee useasti avaintekijäksi otteluiden ratkaisuhetkinä.

Kisoissa on kuitenkin mukana muutamia hyvinkin nuoria pelaajia. Nuorin heistä on Englannin 18-vuotias Marcus Rashford. Manchester Unitedissa läpimurron päättyneellä kaudella tehnyt hyökkääjä nousi kuin nousikin mukaan Englannin lopulliseen EM-joukkueeseen.

Kisojen toiseksi nuorin pelaaja on Portugalin Renato Sanches. Hiljattain Bayern Müncheniin siirtynyt nuorukainen on Rashfordia muutaman kuukauden vanhempi. Sanchesia yhdistettiin siirtohuhuissa myös Valioliigaan, mutta Bundesliga-seura vei tällä kerralla voiton.

Kisojen kolmanneksi nuorin pelaaja on Turkin Emre Mor. Tanskassa syntynyt, mutta Turkkia edustava nuorukainen edustaa seurajoukkuetasolla FC Nordsjællandia.

Neljäntenä listalla on Dinamo Zagrebin Ante Coric, jota on yhdistetty siirtohuhuissa hiljattain mm. Liverpooliin. Listauksen täydentää Sveitsin 19-vuotias Breel Embolo. Manchester Evening Newsin mukaan Man United on tarkkaillut FC Baselin hyökkääjää mahdollista siirtoa ajatellen.

OptaFranz

@OptaFranz
5 - The 5 youngest players at the EURO 2016, who will make an impact in France? Future. #OptaEuro