Valioliigan ystäville Liverpoolin paidasta tuttu puolustaja Daniel Agger on päättänyt uransa ammattijalkapalloilijana. 31-vuotias maajoukkuepelaaja ilmoitti tänään Twitter-tilillään, että päätepiste on saavutettu.

Daniel Agger

@DanielAgger
Thank you for your support.A great experience.It's sad,but it is the right decision to stop. I'm proud of my career.

Agger siirtyi kotimaansa Bröndbystä Liverpooliin tammikuussa, ja edusti seuraa 232 ottelussa. Maaleja näissä syntyi 14. Hän palasi Bröndbyn riveihin vuonna 2014, torjuttuaan tarjoukset Valioliigasta ja muualta Euroopasta. Alun perin puolustaja sanoi kovan rasituksen olevan syynä Englannista lähtöön, mutta kommentoi myöhemmin, että yhteisymmärrystä Liverpoolia tuolloin valmentaneen Brendan Rodgersin kanssa ei enää löytynyt.

Agger puhui medialle lehdistötilaisuudessa tänään torstaina.

– Vedän nyt töpselin irti. Päätös on ollut vaikea, ja olen epäillyt sen järkevyyttä loppuun saakka. Kuitenkin joka kerta kun olen puntaroinut asiaa uudestaan, olen tullut siihen lopputulokseen, että on aika lopettaa, Agger sanoi lehdistölle Tanskan TV2:n mukaan.

– Enää en epäile, tiedän tämän olevan oikea ratkaisu.

Vuonna 2005 maajoukkuedebyyttinsä tehnyt Agger edusti Tanskaa 75 ottelussa, ja teki punavalkoisille niissä 12 maalia. Hän pelasi maajoukkueessa myös maailmanmestaruuskilpailuissa vuonna 2010 ja Euroopan mestaruuskisoissa vuonna 2012.