Englanti aloittaa EM-urakkansa lauantai-iltana. Vastaan asettuu suhteellisen vahva Venäjä. Englannin topparipari – Chris Smalling ja Gary Cahill – on haasteen edessä, sillä he joutuvat painimaan keskushyökkääjä Artem Dzyubaa vastaan.

Dzyuba on 196 senttiä pitkä ja hyvin voimakas. Zenitin hyökkääjä oli päättyneen Mestarien liiga -kauden kuudenneksi paras maalintekijä. Osumia syntyi kuusi – samaan pystyi Lionel Messi.

– Olemme katsoneet videoita tällä viikolla. Hän (Dzyuba) on iso kaveri. Siitä tulee fyysinen taistelu, mutta se on sellaista peliä, johon olemme tottuneet Valioliigassa viikosta toiseen. Nautin siitä, Smalling sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Meillä kaikilla on omat taistelumme. Kakkospallojen voittaminen on elintärkeää. Samoin se, ettemme anna hänen määritellä pelin virtausta.

– Meidän on estettävä häntä ottamasta palloja rinnalla haltuun. Toppareidemme on oltava fyysisiä ja aggressiivisia häntä vastaan.

Smalling kertoi myös, että entinen tuomari David Elleray on kertonut Englannin maajoukkueelle, minkä verran EM-kisoissa sopii rikkoa.

– Hän tuli ja kertoi asioista, joista saatamme selvitä Valioliigassa (ilman varoitusta), mutta emme täällä. Luulen, että ero Valioliigaan verrattuna on se, että siellä voi tehdä yhden tai kaksi rikettä ennen varoitusta, kun taas täällä lappu heiluu aiemmin.

Englannin ja Venäjän välinen ottelu pelataan lauantaina klo 22 Suomen aikaa.