Venäjän maajoukkuelääkäri Eduard Bezuglovin mukaan antidoping-viranomaiset ovat vierailleet joukkueen leirillä jo neljä kertaa EM-kisojen aikana. Tohtorin mukaan tutkijat ovat ottaneet pelaajilta 44 testiä.

Venäjän urheilu on rypenyt viime kuukausina dopingskandaalissa useiden eri lajien urheilijoiden jäätyä kiinni kielletyistä aineista. Maan urheilijat eivät myöskään tiedä, saavatko he edes osallistua myöhemmin tänä vuonna Brasiliassa järjestettäviin Rion olympialaisiin.

Bezuglov kyseenalaistaa, kohdellaanko Venäjää samalla tavalla kuin muita joukkueita. Tohtorin mukaan maan jalkapallon historiasta ei löydy todisteita, jotka perustelisivat tämän tason tutkinnan.

– Olemme kysyneet itseltämme, testataanko meitä enemmän kuin muita. Kaikki maajoukkueet ovat Uefan ja Fifan valvonnan alla. Jo ennen lohkovaiheen alkua Venäjän maajoukkueen luona on vieraillut dopingtutkijoita enemmän kuin kolme kertaa. Ensin he tutkivat 10 ihmistä kerralla. Neljällä kerralla he etsivät vain neljä ihmistä. Kerran tutkijat tulivat jopa 6.30 aamulla, Bezuglov kommentoi lehdistötilaisuudessa.

– Venäläisessä jalkapallossa ei ole ollut ainuttakaan tällaista ongelmaa. Dopingtestejä meiltä on otettu aina enemmän kuin tarvitsisi. Emme ymmärrä, että mikään tiedonlähde vaikka se olisi Intiasta antaisi oikeutta tulla 6.30 aamulla testaamaan pelaajiamme. Pelaajat suhtautuvat tähän ymmärryksellä, mutta me emme tule koskaan antamaan teille mielihyvää todistaa väitteitänne todeksi.

Lähde: Sky Sports