– Englantilaiset aina sanovat, että he ovat pääasiallisia jalkapallohuligaaneja. Me menimme näyttämään, että englantilaiset ovat tyttöjä, Vladimir tokaisee uutistoimisto AFP:lle.

Vladimir on yksi niistä huligaaneista, jotka näkevät väkivallan urheiluna. Vladimir, kuten myös 150 Venäjän ”vahvinta” huligaania, lensivät Vladimirin mukaan Marseilleen Englanti-Venäjä-peliin vain huligaanien pahaa mainetta ylläpitämään eli tappelemaan.

Vladimiria ei kiinnosta se, että Venäjä voi lentää jopa ulos EM-kisoista, mikäli rähinöinti vielä toistuu. Tämä ei itse asiassa kiinnosta suurinta osaa huligaaneista, Vladimir teroittaa, sillä kiinnostus itse peliin on vähäistä.

UEFA jo tutkii venäläisten fanien käytöstä, ja rangaistusta voi olla luvassa.

Vladimir puhui uutistoimistolle vain sillä ehdolla, ettei hänen koko perheensä nimi tule esille.

Seurarajat haihtuvat maajoukkueen matkassa

Kaikkiaan EM-kisoissa on paikalla arviolta jopa 15 000 venäläisfania. Vladimir itse on Lokomotiv Moskovan miehiä, ja tämän seuran faneista huligaaniosastoa edustaa merkittävissä tapahtumissa, kuten EM-kisoissa, hänen arvionsa mukaan 500-600 fania.

Muista Venäjän suurista seuroista löytyy myös satoja huligaaneja. Ja seurarajat unohtuvat maajoukkueen matkassa, Vladimir sanoo.

– Sillä ei ole väliä mistä kaupungista fanit tulevat tai mitä joukkuetta he kannattavat. Se on tärkeintä, että olemme kaikki Venäjältä. Aiomme tapella englantilaisia vastaan.

Vladimirin mukaan englantilaiset fanit ovat ”isoja vanhempia miehiä, jotka juovat paljon kaljaa”.

– Fanit tai huligaanit Venäjältä ovat yleensä nuorempia, iältään 20-30-vuotiaita ja kotona moni heistä on urheilusta kiinnostuneita. He harrastavat sellaista urheilua, kuten nyrkkeilyä ja kaikenlaisia taistelulajeja.

– Tavoite on tulla ja todistaa, että englantilaiset fanit eivät ole huligaaneja, he eivät tiedä miten tapella. Moni venäläinen kaveri tuli varta vasten tästä tavoitteesta, Vladimir teroittaa.