Itävalta aloittaa tänään maan historian toisen EM-urakan. Itävalta nähtiin EM-turnauksessa viimeksi sen kotikisoissa vuonna 2008. Tuolloin joukkue keräsi kolmesta ottelusta yhden pisteen ja jäi alkulohkoon.

Nyt tilanne on erilainen. F-lohkossa Portugali on ykkössuosikki, mutta Itävalta tulee toisena. Kun vielä moni lohkokolmonenkin menee uuden systeemin myötä jatkoon, voidaan Itävallan mahdollisuuksia pitää erittäin hyvinä – mitä tulee pudotuspeleihin pääsemiseen.

Itävallan joukkue on kauttaaltaan suhteellisen hyvä, mutta kolme pelaajaa erottuu tunnettuudessaan muista. Bayern Münchenin David Alaba on joukkueen ykköstähti. Hänen lisäkseen merkittävää vastuuta kantavat Leicesterin Christian Fuchs ja Stoken Marko Arnautovic. Fuchs toimii joukkueen kapteenina.

Tänään Itävalta kohtaa mielenkiintoisessa ottelussa Unkarin. Omaa sävyä peliin tuo se, että vuosina 1867-1918 maat muodostivat Itävalta-Unkari-nimisen kaksoismonarkian.

Unkari selvästi Itävaltaa heikompi

Unkari on tasoltaan kisojen heikoimpia joukkueita, jota on ennakoitu F-lohkon heittopussiksi. Lopputurnauspaikka irtosi helpon Suomen karsintalohkon kolmossijan ja jatkokarsintojen kautta. Unkari on lähtökohtaisesti ottavana osapuolena jokaisessa pelissä kisoissa. Maan puolustus piti hyvin karsinnoissa, mutta vastustajat olivat kesyjä hyökkäyssuuntaan.

Itävalta sen sijaan on laadukas joukkue, jolta löytyy paljon hyökkäysvoimaa. Se ei joukkueena kerää suuren yleisön huomiota, minkä ansiosta sen voitosta on tarjolla varsin hyviä kertoimia surkeaa Unkaria vastaan.

Kertoimet (Coolbet)

1 1.71
x 3.50
2 5.50

Ottelut & alkamisajat (Suomen aikaa)

19.00 Itävalta-Unkari
22.00 Portugali-Islanti