Venäjän hyökkääjä Artem Dzyuba pitää median nostamia venäläishuligaaniuutisia jossain määrin puolueellisina.

Aiemmin tänään UEFA tuomitsi Venäjälle 150 000 euron sakon huligaanien käytöksen vuoksi. Lisäksi joukkue diskataan, mikäli maan ”kannattajat” vielä aiheuttavat ongelmia stadionilla (lue uutinen).

Dzyuba on vedonnut venäläisiin, jotta he olisivat maajoukkueen tukena. Hän lisäsi myös uskovansa, että politiikka on ollut näytellyt jonkinlaista roolia.

– En voi vahvistaa sitä, mutta se on mahdollista. Ja se on todennäköistä, Dzyuba sanoi lehdistötilaisuudessa tiistaina.

Brittimediassa on keskusteltu siitä, pitäisikö vuoden 2018 MM-kisat ottaa Venäjältä pois.

– En ymmärrä Britannian tiedotusvälineiden reaktioita. He puhuvat ikään kuin englantilaiset kannattajat olisivat enkeleitä. En usko, että ainoastaan venäläiset ovat syyllisiä.

Kyseessä ei ole katutappelijoiden MM-turnaus

Englantilaiset ovat venäläisten tavoin sortuneet moniin ylilyönteihin EM-kisojen ensimmäisinä päivinä. On tapeltu, on heitelty pulloja, on roskattu ja käyttäydytty ylipäätään huonosti. Englannin Palloliitto (FA) on kertonut, että maata odottaa samanlainen rangaistus kuin Venäjää, jos meno jatkuu samanlaisena.

Dzyuba kertoi Ranskan viranomaisten väittäneen, että jopa 300 venäläistä hyökkäsi englantilaisten kimppuun Stade Vélodromilla. Se ei venäläishyökkääjän mukaan välttämättä pidä paikkaansa.

– Sain erilaista tietoa. Kukaan ei tiedä tarkalleen, mitä tapahtui, jos ollaan rehellisiä. Olemme nähneet videoita tapahtumista.

Loppuun Dzyuba vielä totesi, etteivät venäläiset ja englantilaiset kannattajat olleet ainoita, jotka ovat tapelleet. Samalla hän toivoi työrauhaa.

– Emme puhu katutappelijoiden MM-kisoista; tämä on jalkapalloa. Antakaa meidän keskittyä jalkapalloon.