Borussia Dortmundin Henrikh Mkhitaryan on tiettävästi useamman Valioliiga-seuran kohteena. ESPN:n tietojen mukaan Arsenal ja Manchester United ovat vahvimmin armenialaispelaajan perässä.

Mkhitaryanin ja Dortmundin välinen sopimus on voimassa enää ensi kauden ajan. 27-vuotias armenialainen on kieltäytynyt tekemästä jatkosopimusta seuransa kanssa, ja on ilmaissut halustaan pelata Valioliigassa.

Nyt Dortmund on vahvistanut, ettei seura suostu myymään Mkhitaryania ennen sopimuksen päättymistä. Saksalaisseuran toimitusjohtaja Hans-Joachim Watzken mukaan pitkät sopimusneuvottelut eivät ole tuottaneet haluttua tulosta.

– Olemme neuvotelleet sopimuksesta Mkhitaryanin kanssa neljän kuukauden ajan. Tiedämme, ettei hän allekirjoita jatkosopimusta. Emme ole koskaan antaneet lupausta, että hän voisi lähteä ennenaikaisesti, Watzke kertoi Bildille.

Pelaajan agentti Mino Raiolan mukaan seura oli antanut lupauksen, että Mkhitaryan voisi siirtyä kesällä toiseen seuraan. Lähes kaiken kokenut agentti näkee Dortmundin toiminnan erittäin heikkona.

– BVB:n johdossa olevat henkilöt lupasivat kuukausia sitten Mickille, että hän voi lähteä kesällä. Dortmundilla on virallinen tarjous, mutta BVB:n pomot pelkäävät kannattajien puolesta, Raiola kertoi.

– Yhtäkkiä he kertovat, että hänen on lähdettävä ilmaiseksi seuraavana kesänä. Se on erittäin huonoa johtamista.

Raiolan mukaan Mkhitaryanilla on oma suosikki tulevasta seurastaan.

– Man United on ainutlaatuinen mahdollisuus, Micki haluaa mennä sinne, Raiola kertoi Manchester Evening Newsin mukaan.

ESPN:n tietojen mukaan United oli tehnyt armenialaispelaajasta 24 miljoonan euron tarjouksen. Saman lähteen mukaan Arsenal on priorisoinut Mkhitaryanin kesän siirtoikkunan tärkeimmäksi kohteeksi.

Mkhitaryan pelasi vakuuttavan kauden saksalaisseuran riveissä. Hän teki Bundesligassa 11 maalia ja antoi 15 maaliin johtanutta syöttöä.