Walesin pelaajat ovat saaneet ylimääräisen porkkanan torstaiseen EM-otteluun Englantia vastaan. Voitto lihottaa pelaajien pankkitilejä yli kolmen miljoonan punnan verran. Asiasta kertoo The Telegraph -lehti.

Walesin jalkapalloliitto on päättänyt jakaa turnauksesta saatavat palkintorahat kolmella eri tavalla: kolmannes menee pelaajille ja työntekijöille, yksi osa menee turnaukseen valmistautumisesta syntyneisiin kustannuksiin ja viimeisellä kolmanneksella on tarkoitus kehittää walesilaista jalkapalloa.

Jokainen voitto lohkossa tuo futisliiton kassaan miljoona euroa. EM-kisoihin pääsy tiesi jo kahdeksan miljoonan pottia, ja neljännesvälieriin pääsy toisi vielä 1,5 miljoonaa. Voitto Englannista tietäisi siis jo varmaa 11,5 miljoonan euron tuloa.

Palkintorahat ovat kasvaneet suuresti sitten viime EM-turnauksien. Suurin syy kasvuun on joukkueiden määrän nosto 16:sta 24:ään.

– Wales, jokaisen muun osallistujamaan tavoin, saa kahdeksan miljoonaa euroa. Tuo raha on tehokkaasti käytetty olosuhteiden kehittämiseen, charter-lentoihin, hotelleihin ja kaikkeen mitä tarvitsemme osallistuaksemme, Jonathan Ward Walesin jalkapalloliitosta valotti.

– Tämän lisäksi on olemassa varmoja voitto- ja jatkoonmenobonuksia. Tietysti mitä pidemmälle pääsee turnauksessa, sitä enemmän rahaa saa. Toivotaan, että pääsemme niin pitkälle kuin mahdollista ja tuomme rahaa walesilaiseen jalkapalloon, Ward ynnäsi.

Wales avasi EM-kisat 2-1-voitolla Slovakiasta. Torstaina joukkue kohtaa Englannin.