Valioliigaan ensi kaudeksi noussut Middlesbrough tiedotti verkkosivuillaan pelaajahankinnasta. Bernardo Espinosa siirtyy seuraan vapaana agenttina La Ligan Sporting Gijónista.

26-vuotias Espinosa on Sevillan kasvatti, joka siirtyi Sportingiin kesällä 2013. Toppari pelasi viime kaudella lähes jokaisen ottelun, kunnes tammikuussa tullut polvivamma katkaisi kauden. Espinosan odotetaan olevan pelikunnossa jotakuinkin samaan aikaan, kun Valioliiga-kausi alkaa.

Espinosa on Boron kesän toinen hankinta. Aiemmin seura osti Ajaxista Viktor Fischerin.

Toimittajan sana

Espinosan kausi tosiaan katkesi ennen aikojaan. Alkukausi kuitenkin näytti, minkä tasoisesta pelaajasta on kyse. Kolumbialainen oli joukkueensa ehdotonta parhaimmistoa. 192-senttisenä Espinosa on erinomainen pääpelissä. Siis todella hyvä. Kun jaetaan viime kauden voitetut pääpallot pelattua 90:ää minuuttia kohden, La Ligan puolustajista vain Federico Fazio oli parempi. Valioliigassakin vain Virgil van Dijk, Timm Klose ja Matt Miazga keräsivät paremman lukeman kuin Espinosa (neljä voitettua pääpalloa/90 minuuttia).

Nopeuttakin Espinosalla on tarpeeksi. Sen sijaan syöttöpelaamisessa ja aggressiivisuuden hallinnassa riittää vielä parantamisen varaa.