Belgian poliisi on pidättänyt viime yönä ainakin 12 ihmistä Brysselissä epäiltynä terrori-iskun suunnittelusta. Belgialaismedia VTM-Newsin mukaan iskua suunniteltiin tämän päivän Belgia-Irlanti-otteluun.

Poliisi teki perjantain ja lauantain välisenä yönä useita ratsioita asuntoihin Brysselin tienoilla. Yhteensä 40 ihmistä jäi kiinni. Ratsiat tehtiin 16 alueella, Brysselin lisäksi Sint-Jaans Moleenbeekissä, Schärbeekissä, Anderlechtissa, Koekelbergissä, Sint-Agatha Berchemissä, Everessä, Frostissa, Boitsfortissa, Ganshorenissa, Zaventemissa, Ninovessa, Wemmelissä, Fleurus Tubizessa ja Liegessä.

Poliisi tutki myös 152 varastoa. Asian vahvisti Belgian liittovaltion syyttäjän virasto. VTM:n toimittajan Farouk Özgünesin mukaan aseita tai räjähteitä ei löytynyt.

Epäillyt suunnittelivat erityisesti iskua Belgian ja Irlannin väliseen lauantain EM-peliin. 12 pidätetyistä oli Najim Laachraouin seuraajia. Lachraoui oli itsemurhapommittaja, joka räjäytti itsensä viime maaliskuun loppupuolella Zaventemin lentokentällä.

Belgian polisiin ripeä toiminta saattoi nyt pelastaa kymmenien tuhansien ihmisten hengen.