Belgian taival EM-kisoissa jatkuu Irlantia vastaan. Belgian täytyy lähteä otteluun täydellä ryminällä, jos se haluaa taistella vielä menestyksestä näissä kisoissa.

Belgia hävisi avausottelunsa Italialle 0-2-lukemin. Ottelu paljasti ainakin valmentaja Marc Wilmotsin taktisen köyhyyden. Vaikka Italia puolusti hienosti keskustaa, pyrki Wilmotsin joukot puskemaan silti nimenomaan läpi keskustan. Belgian riveistä puuttuvat laadukkaat laitapakit, ja se näkyi Italiaa vastaan lahjomattomasti.

Belgian riveissä heräsi porua Italia-pelin jälkeen, ainakin maalivahti Thibaut Courtois kyseenalaisti Wilmotsin taktisia valintoja. Tällä kertaa Belgian on pelattava viisaammin, sillä Irlanti kykenee tarjoamaan myös tiukan vastuksen.

– Odotan tiukkaa peliä, Belgian luotsi Wilmots ennakoi UEFA:n verkkosivuilla ennen taistoa ja vahvisti joukkueensa tarvitsevan voiton.

”Meidän on oltava kärsivällisiä”

Irlanti oli lähempänä voittoa, kun se pelasi 1-1-tasan Ruotsia vastaan ensimmäisessä pelissään. Tällä kertaa ottelusta tulee erilainen, sillä Belgiaa pitänee pelivälineen ja Irlanti keskittyy omiin aseisiinsa. Irlannille riittää ottelusta hyvin tasapeli, ja se näkynee taktisissa valinnoissa.

– Meidän on oltava kärsivällisiä, sillä emme saa lahjoittaa heille liikaa tilaa. Heillä on hyvin vaarallinen joukkue vastahyökkäyksissä, joten meidän täytyy pitää se mielessä, Wilmots jatkoi.

Poikkeuksena Italia-otteluun Belgia pääsee operoimaan nyt huomattavasti heikommin organisoitua puolustusta vastaan. Belgian ja Irlannin välillä on valtava tasoero, ja avauskierroksen tulokset näkyvät nyt kertoimissa. Belgia on ottelussa suursuosikki, ja kertoimissa tätä asetelmaa ei ole huomioitu tarpeeksi selkeästi.

Irlannille tärkeä pelaaja Jonathan Walters on myös tästä pelistä sivussa.

Kertoimet (SuperLenny), Belgia – Irlanti
1X2 1.74 – 3.50 – 5.00

Ottelut tänään

Klo 16.00 Belgia – Irlanti
Klo 19.00 Islanti – Unkari
Klo 22.00 Portugali – Itävalta