Tänään saadaan ensimmäinen alkulohko EM-kisoissa pelatuksi, kun A-lohkossa kamppaillaan kolmannet ottelut. Ranska kohtaa Sveitsin ja Romania Albanian.

Romania oli avauspelissään lähellä yltää tasapeliin Ranskaa vastaan ja pelasi sitten 1-1-tasapelin Sveitsiä vastaan. Sveitsi vei peliä selvästi ja olisi ansainnut voiton. Voittamalla tänään Romania on lähellä jatkopaikkaa. Mikäli Sveitsi häviää Ranskalle, nousee Romania tasapisteisiin Sveitsin kanssa. Tällöin lohkokakkonen määräytyy maalieron perusteella.

Albania on pelannut kohtuullisen hyvin joukkueena, mutta hävinnyt silti molemmat ottelunsa. Joukkueen materiaali on turnauksen heikoimpia. Albania on rakentanut muutamia tilanteita sekä Sveitsiä että Ranskaa vastaan, mutta maalinteossa joukkue ei ole toistaiseksi onnistunut. Tänään Albanian on voitettava Romania, jotta jatkohaaveet pysyisivät elossa.

– Olemme valmistautuneet hyvin, ja yritämme pelata täydellisen ottelun, koska meidän on voitettava, Albanian päävalmentaja Gianni De Biasi vahvisti lehdistötilaisuudessa.

Romanialle voisi riittää jatkopaikkaan tasapelikin, mutta se vaatisi suotuisia tuloksia muilta. Molemmat joukkueet ovat pelitavaltaan hyvin puolustavia ryhmiä ja niiden kohtaamisessa olisi tavallisesti hyvin alhainen maaliodottama. Tänään molemmat joukkueet todennäköisesti hyökkäävät tavallista enemmän, sillä voittoa on haettava. Tuskin joukkueet lähtevät otteluun ihan talla pohjassa, mutta riskejä lisätään ottelun edetessä.

Pelin luonne ei näy riittävästi kertoimissa vaan yli 2,5 maalin vedosta palkitaan turhan avokätisesti. Pakkovoittotilanteessa voi toinen puoliaika olla hurlumheitä päästä päähän. Ei olisi mikään ihme, että tämänkin tasoiset hyökkäykset saisivat kolme maalia aikaiseksi.

Lisäksi Romanialla on mahdollisesti jopa kolme pelaajaa sivussa loukkaantumisen vuoksi. Avauksen pelaajista vasemman pakin paikalta voi puuttua kokenut Razvan Rat ja keskikentän pohjalta Mihai Pintili. Tilanne tuskin ainakaan heikentää Albanian maalintekomahdollisuuksia.

Kertoimet (SuperLenny)

Romania-Albania, 2.5 maalia

Yli 2.40
Alle 1.55

Ottelut ja alkamisajat

Romania-Albania klo 22

Sveitsi-Ranska klo 22