Valioliigasta pudonnut Aston Villa on tehnyt ensimmäisen hankintansa. Bournemouthin 28-vuotias keskuspuolustaja Tommy Elphick siirtyy Villa Parkille kolmivuotisella sopimuksella.

Elphick on Villainsin tuoreelle managerille Roberto Di Matteolle ensimmäinen värväys seurassa. Joukkue siirtyi hiljattain uuteen omistukseen (lue uutinen tästä).

– Elphick on fantastinen pelaaja ja hän on myös hieno ihminen. Hän tietää, mitä Valioliigaan nousu vaatii. Tuo kokemus on korvaamaton, Di Matteo kehui Villan verkkosivuilla.

Elphick oli toissa kaudella nostamassa Bournemouthia Valioliigaan. Kirsikoiden kapteeni pelasi kuluvalla kaudella loukkaantumisten vuoksi vain 12 Valioliiga-ottelussa.

Toimittajan sana

Elphick on vahva johtohahmo Villan alakertaan. Fyysisesti vahva puolustaja on hyvä pääpelaaja, mikä tekee hänestä erinomaisen vaihtoehdon erikoistilanteisiin. Viime kaudella Elphick voittikin keskimäärin kolme pääpalloa ottelua kohden.

Elphick myös nousi Bournemouthissa kaksi sarjaporrasta ylöspäin Ykkösliigasta Valioliigaan. Kuten Di Matteo sanoi, tuo kokemus on joukkueelle korvaamaton apu.