Seurakaverien välillä voivat kipinät lentää, jos asiaa kysytään Slovakia-puolustaja Martin Skrteliltä. Slovakia kohtaa Englannin maanantaina B-lohkon päätöskamppailussa, jossa Skrtelin odotetaan painivan seurakaveri Daniel Sturridgea vastaan.

Sturridgen odotetaankin korvaavan Harry Kanen englantilaisten hyökkäyksessä. Liverpool-hyökkääjä iski voitokkaassa Wales-ottelussa englantilaisten voittomaalin lisäajalla. Skrtel sanoo, ettei hänellä olisi mitään tunnontuskia rikkoa Sturridgea, jos se auttaisi Slovakin selviytymään EM-kisoissa 16 parhaan joukkoon.

– Tietenkin voin (rikkoa)! Voimme olla ystäviä ennen peliä ja pelin jälkeen, mutta kentällä emme ole ystäviä, Skrtel sanoi lehdistölle.

– Jos kysyisit Danielilta saman kysymyksen, hän vastaisi samalla tavalla. Me molemmat yritämme tehdä parhaamme joukkueemme eteen, ja jos se tarkoittaa sitä, että minun täytyy rikkoa Danielia, niin sitten minun täytyy tehdä se.

Siirtohuhuissa olevan slovakialaisen on spekuloitu siirtyvän nyt muualle yli kahdeksan Anfieldillä vietetyn vuoden jälkeen. Skrtel myöntääkin, että maanatain ottelusta on tulossa ikimuistoinen.

– Se on hyvin erityinen peli. Olen pelannut Englannissa pitkään.

– Minun täytyy vain keskittyä omaan suoritukseeni. Jokainen tuntee Englannin ominaisuudet, joita he osoittivat karsinnoissa sekä kahdessa edellisessä pelissä. Tiedämme mitä odottaa, mutta tiedämme, että voimme suoriutua siitä hyvin.

Skrtel uskoo yllätykseen

Skrtel on vakuuttunut, että Slovakia voi yllättää Englannin, jos he vain pelaavat joukkueena.

– Osoitimme halua, luonnetta ja sydäntä Venäjää vastaan. Olimme valmiita taistelemaan 90 minuuttia. Venäjä painosti kovaa jälkipuoliskolla, mutta halumme voittaa oli massiivinen, ja saimme hyvän tuloksen.

Marek Hamsik on paras pelaajamme, mutta tärkeintä on pelata joukkueena. Me teemme töitä yhdessä.