Aston Villa on selkeyttänyt pelaajien hankintapolitiikkaansa alkavalle kaudelle. Toistaiseksi manageri Roberto Di Matteo on vastuussa pelaajien hankinnoista.

Mestaruussarjaan pudonneen seuran pelaajapolitiikassa on ollut viime vuosina parantamisen varaa. Viime kaudella päävalmentaja Tim Sherwoodin, hankintapäällikkö Paddy Rileyn ja urheilutoimenjohtaja Hendrik Almstadtin välillä oli epäselvyyttä, kuka on vastuussa pelaajien hankinnoista.

Sekä Sherwood että Almstadt ovat jo jättäneet seuran. Myös Rileyn jatkaminen seurassa on hyvin epätodennäköistä. Seura on palkkaamassa tulevaisuudessa teknisen johtajan, jolla on roolia myös pelaajapolitiikassa.

– Juuri nyt minä teen päätökset tulevista ja lähtevistä pelaajista, mutta yksi tehtävistämme on tehdä rakennelma, käydäksemme läpi prosessin hankkiessamme pelaajia, Di Matteo kertoi Birmingham Mailille.

– Asia ei ole niin, että manageri vain ilmoittaa, että ”haluan tämän pelaajan”. Se on tehtävä asianmukaisesti ja ammattimaisesti, välttääksemme riskit, jotta emme värvää pelaajia, jotka eivät mahdollisesti sovi joukkueeseen.

Aston Villa siirtyi hiljattain uuteen omistukseen, kun Tony Xia osti seuran Randy Lerneriltä.