Englanti varmisti jatkopaikkansa EM-kisojen pudotuspeleissä. The Three Lions hallitsi B-lohkon päätösottelussa Slovakiaa pallollisesti ja varsinkin avausjaksolla paikkoja oli. Maalipaikat menivät jopa 27-4 Englannille.

Yksi Englannin parhaita maalipaikkoja tuli ensimmäisen puoliajan puolivälissä, kun Jamie Vardy murtautui nopeaan läpiajoon. Laukaus kuitenkin kohdistui hieman päin Slovakian maalivahti Matus Kozacikia. Myös Nathaniel Clynen loi yhden vaarallisen nousun oikealta laidalta, joka päättyi myös Kozacikin torjuntaan.

Manageri Roy Hodgson vaihtoi lohkovaiheen päätöspeliin puolet avauskokoonpanosta. Laitapuolustajan tonteilla Ryan Bertrand ja Clyne korvasivat Danny Rosen ja Kyle Walkerin. Keskikentällä Wayne RooneyDele Alli-kaksikko vaihtui Jordan Hendersoniin ja Jack Wilshereen. Hyökkäyksessä siirryttiin kahteen kärkeen, kun Daniel Sturridge ja Jamie Vardy syrjäyttivät Harry Kanen ja Raheem Sterlingin.

Lohkon toisessa ottelussa Wales otti selkeän 3-0-voiton Venäjästä. Valioliiga-pelaajista maalinteossa kunnostautuivat Aaron Ramsey ja Neil Taylor. Taylorille osuma oli uran ensimmäinen maajoukkueessa.

Walesin voiton myötä Englannin pikkuveli nappasi myös lohkovoiton. The Three Lionsin lohkosijoitus oli näin toinen.

Englannin jatkoskenaarioista voit lukea lisää tästä.