Islanti ei pelkää Englannin kohtaamista, ainakin jos on apuvalmentaja Heimir Hallgrimssonia uskominen. Kisojen ensikertalainen selviytyi keskiviikkona lohkokakkosena pudotuspeleihin voitettuaan viime hetken osumalla 2-1-lukemin Itävallan (lue uutinen tästä).

– En pelkää Englanti-ottelua. Islantilaiset tietävät kaiken englantilaisesta jalkapallosta. Meidän on pelattava paras pelimme. On kuitenkin tunnistettava, että vaikka Islanti pelaisi parhaan ottelunsa koskaan, voimme silti hävitä maille kuten Englanti, Hallgrimsson kommentoi keskiviikon voiton jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Islanti kohtasi Englannin edellisen kerran vuonna 2004. Tuolloin The Three Lions murskasi peräti 6-1-numeroin.

Islanti ei hävinnyt alkulohkossa ainuttakaan ottelua. Joukkueen puolustaja Karl Arnason tunnustautuu suureksi Englannin faniksi.

– Olen aina kannattanut Englantia arvoturnauksissa, kun me emme ole itse pelanneet. Tämä on suuri unelmani. Menemme tähän otteluun täydellä teholla ja saadaksemme tulosta. Uskomme kykyihimme, 33-vuotias entinen Rotherdamin ja Plymouthin puolustaja julisti.

Englanti ja Islanti kohtaavat maanantaina kello 22:00.