Islannin apuvalmentaja Heimir Hallgrimsson uskoo Islannin jalkapallon muuttuvan, ikuisesti mikäli maa kaataa huomenna EM-kisojen neljännesvälierissä Englannin. Kisojen ensikertalaisten pelaajistosta Swansean Gylfi Sigurdssonilta ja Eidur Gudjohnsenilta löytyy kokemusta Valioliigasta. Joukkueen päävalmentaja Lars Lagerbäck ei myöskään hävinnyt Ruotsia luotsatessaan kuuden kohtaamisen aikana kertaakaan Englannille.

– Tämä joukkue on jo voittanut Islannin kansan sydämet. Hyvälle esityksellä huomenna he ovat myös voittajia minun papereissani. Toisaalta jos voitamme Englannin, heidän elämänsä muuttuu ikuisesti. Islantilaista jalkapalloa aletaan arvostaa enemmän ympäri maailmaa ja lähestymisemme jalkapalloon tulee muuttumaan, Hallgrimsson kertoi The Guardianille.

Islanti on tällä hetkellä Fifa-rankingissä sijalla 34. Maa on kohdannut Englannin aiemmin vain kahdesti. Edellinen kohtaaminen päättyi vuonna 2004 The Three Lionsin 6-1-voittoon.

– Sitä puhutaan aina, että jos haluat kaiken irti elämästä, on oltava valmis kun mahdollisuus tulee eteen. Tätä suurempaa mahdollisuutta ei islantilaisella jalkapallolla ole ollut, Hallgrimmson lisäsi.