Englannin paidassa kahdet EM-kisat vuosina 1988 ja 1992 pelannut Gary Lineker tuomitsi Englannin kisat heti tuoreeltaan. Samoin teki moni muukin entinen futaaja ja muu futiksen parissa toimiva.

Englanti hävisi neljännesvälierän Islannille 1-2-lukemin. Heti ottelun alussa Englanti siirtyi johtoon Wayne Rooneyn maalilla, ja peli näytti jo menevän englantilaisille. Islanti kuitenkin nousi ohi. Ensiksi osui Ragnar Sigurdsson ja myöhemmin Kolbeinn Sigthorsson.

Englannin tappio on yksi EM-kisahistorian suurimmista yllätyksistä. Kisojen jälkipyykkiä pestään varmasti pitkään.

– Historiamme pahin tappio. Englanti hävisi maalle, jossa on enemmän tulivuoria kuin ammattijalkapalloilijoita. Hyvin pelattu Islanti! Lineker sanoi Twitter-tilillään.

Gary Lineker

@GaryLineker
The worst defeat in our history. England beaten by a country with more volcanoes than professional footballers. Well played Iceland.

Lineker ei suinkaan ollut ainoa, joka oli pettynyt pelin jälkeen. Niin ikään entinen futaaja Steve McManaman ampui myös kovilla.

– Jos he häviävät tämän, Hodgson saa potkut heti ja Englannin pelaajat voivat aivan hyvin jättää tulematta kotiin, McManaman sanoi.

Kevin Palmer 💙

@RealKevinPalmer
McManaman: "If they lose this, Hodgson will get the sack straight away and #ENG players may as well not come home." #ENGICE @YahooSportUK

Moni toimittaja aloitti jo nyt Roy Hodgsonin suorituksen arvioimisen. Vaihtoja Englanti teki, mutta ehkä Hodgson olisi voinut tehdä vielä enemmän – tai aikaisemmin. Ja turhautumista ei tarvinnut hakea rivien välistä.

Gary Lineker

@GaryLineker
Can't wait to do the fucking highlights show!

Miguel Delaney

@MiguelDelaney
Should have brought Rashford on much earlier.