– Olemme nyt puolivälierissä. Unkari-peli on menneisyyttä, ja meidän täytyy nyt keskittyä peliimme Walesia vastaan. Mielestäni meidän täytyy jatkaa samojen asioiden tekemistä kuin tähänkin asti, Belgian valmentaja Marc Wilmots sanaili UEFA:n mukaan ennen taistoa.

Vaikka Belgia voitti Unkarin vakuuttavin 4-0-lukemin, yhtenäistä pelisuunnitelmaa oli Belgian joukoilta hankalaa tuostakin ottelusta löytää. Belgia pääsi ottelussa niskan päälle, kun se sai luotua valtavan määrän vastahyökkäyksiä heikosti tuossa ottelussa organisoitua Unkaria vastaan.

Pelinkuva on Walesia vastaan todennäköisesti aivan toisenlainen, eikä vastahyökkäyksille avaudu samalla tavalla tilaa. Joukkueet iskivät yhteen jo EM-karsintalohkossa. Kahdessa karsintapelissä Wales oli niskan päällä voittaen yhden ja pelaten toisen otteluista tasan.

– Kyseessä on joukkue, joka puolustaa todella hyvin ja jolla on todellista lahjakkuutta vastahyökkäyksissä. Nyt panokset ovat erilaiset, tämä ei ole enää karsintapeli pisteistä. Menemme nyt kentälle panoksena EM-kisojen välieräpaikka, luotsi lisäsi.

Belgia kärsii loukkaantumisista

Unkari-ottelussa Belgian hyökkäykset olivat edelleen huippuyksilöiden käsialaa. Tässä ottelussa pirtein oli Eden Hazard, jonka pelaaminen on nyt puolivälierässä epävarmaa loukkaantumisen takia. Varmuudella Belgialta ovat ainakin sivussa puolustajat Thomas Vermaelen ja Jan Vertonghen.

Nämä puolustuksen poissaolot vaikeuttavat joukkueen pelinrakennusta. Hazardin mahdollinen poissaolo veisi vielä ruutia hyökkäyspäästä.

– Se on hankalaa, mutta meillä on vaihtoehtoja. Pelaajat ovat valmiita astumaan esiin. Se on hieno mahdollisuus. Tällaisia juttuja voi tapahtua turnauksessa, Wilmots tuumaili loukkaantumisista.

Belgialle ottelusta voi ennakoida huomattavasti vaikeampaa kuin Unkari-pelistä. Ottelussa on alhainen maaliodotusmäärä. Se ei näy optimaalisesti kertoimissa, jolloin rahalle saa vastinetta luottamalla vähämaaliseen koitokseeen.

Wales – Belgia, kertoimet alle/yli 2,5 maalia (SuperLenny)
alle 1,58 – yli 2,40