Ei välttämättä ihan heti uskoisi, mistä seurajoukkueesta on toiseksi eniten pelaajia jäljellä EM-kilpailuissa, kun turnaus lähenee loppuaan. Toiseksi eniten pelaajia on jäljellä nimittäin Crystal Palacesta heti Bayern Münchenin jälkeen, kertoo asiaan perehtynyt Sky Sports.

Alan Pardew’n valmentamasta ryhmästä Steve Mandanda, Yohann Cabaye, Wayne Hennessey, Joe Ledley ja Jonathan Williams ovat vielä mukana EM-turnauksessa, kun välierät pelataan keskiviikkona ja torstaina.

Eniten EM-turnauksessa olevia pelaajia on kuitenkin Bayern Münchenillä, jolla on vielä kahdeksan pelaajaa mukana. Pelaajat ovat Kingsley Coman, Manuel Neuer, Jérôme Boateng, Mats Hummels, Joshua Kimmich, Thomas Müller, Mario Götze ja Renato Sanches.

Seurajoukkueet, joilla on vielä pelaajiaan mukana EM-turnauksessa

8 – Bayern München

5 – Crystal Palace

4 – Real Madrid, Arsenal, Sporting Lissabon

3 – Juventus, Wolfsburg, Liverpool, Lyon, Manchester United

2 – Tottenham, PSG, Manchester City, Leicester, West Ham, Bayer Leverkusen, Schalke, Besiktas, Fulham, Fenerbahce, Southampton, Valencia, Swansea

1 – Barcelona, Rennes, Sevilla, Newcastle, Tigres, Atlético Madrid, Köln, Borussia Dortmund, Galatasaray, Inverness, West Brom, Benfica, Reading, Wolves, Nottingham Forest, MK Dons, Birmingham City, Burnley, Dinamo Zagreb, Porto, Monaco, Braga, Lille ja Lorient

Liverpoolista ja Juventuksesta eniten pelaajia EM-kisojen alussa

Ennen turnausta Liverpoolilla oli Juventuksen ohella eniten EM-kisoihin matkaavia pelaajia. Molemmista seuroista löytyi kisoihin 12 pelaajaa. Se on enemmän kuin muun muassa Real Madridilla tai Barcelonalla.

Valioliiga-seuroista myös Tottenham (11), Manchester United (10) ja Arsenal (yhdeksän) olivat vahvasti edustettuina.

Englannin jalkapallosarjoista on ollut selvästi eniten edustajia Ranskassa, kun turnauksen 552 pelaajasta 139 pelaajaa (25 prosenttia) pelaa Englannin sarjoissa.

Pelaajia eniten oli Valioliigasta: 103 pelaajaa, mutta myös Mestaruussarjasta oli 31 osallistujaa. Vertauksena esimerkiksi Ranskan liigaan, josta pelaajia oli mukana yhteensä 22.