Manchester City on vahvistanut rivejänsä Ukrainan maajoukkuepelaaja Oleksandr Zinchenkolla. 19-vuotias keskikenttäpelaaja siirtyy Etihadille venäläisseura FC Ufasta. Siirron Twitter-tilillään vahvistanut City ei paljastanut siirtokorvausta tai sopimuksen pituutta.

Manchester City

@ManCity
Manchester City are pleased to announce the transfer of Ukrainian midfielder Oleksandr Zinchenko from FC Ufa.

Zinchenko kuuluu Ukrainan suurimpiin jalkapallolupauksiin. Hyökkäjä keskikenttäpelaaja pelasi viime kaudella ensimmäisenä vuonnaan Ufassa 31 Venäjän pääsarjaottelua ja onnistui kahdesti maalin teossa. Maalisyöttöjä puolestaan kertyi neljä kappaletta.

Zinchenko nähtiin Ukrainan joukkueessa myös Ranskan EM-turnauksessa. Nuorukainen pääsi kentälle jokaisessa lohkovaiheen kolmessa ottelussa.

Toimittajan sana

Zinchenko on nuoresta iästään huolimatta jo pelannut varsin kovalla tasolla niin EM-otteluissa kuin Venäjän pääsarjassa. Hyökkäävä keskikenttäpelaaja on hyvä tekemään töitä ja vahva myös puolustussuuntaan. Esimerkiksi syötönkatkoja kertyi viime kaudella keskimäärin kaksi ottelua kohden.

Zinchenko soveltuu kymppipaikan lisäksi myös laitapelaajaksi. Monipuolisuudessaan nuorukainen on vahva lisä Pep Guardiolan rotaatioon.