Swansea on tehnyt kesän ensimmäisen hankintansa. Onnistuneesti kevätkauden tänä vuonna lainalla Joutsenissa pelannut Leroy Fer siirtyy seuraan Queens Park Rangersista. 26-vuotiaan Hollannin maajoukkuepelaajan sopimus on kolmivuotinen.

– Valmentaja yllättyi taidoistani, koska hän ei tiennyt paljoakaan minusta. Sanoin hänelle vain, että halusin todistaa taitoni. Kauden päätteeksi hän sanoi haluavansa pitää minut täällä. Kun valmentaja haluaa sinut, päätös on helppo tehdä, Fer perusteli valintaansa Swansean verkkosivuilla.

Feyenoordin kasvatti Fer saapui ensimmäistä kertaa Valioliigaan elokuussa 2013 Norwichiin. Kanarialinnuista seura vaihtui pian QPR:ään, jonka riveissä keskikenttäpelaaja 50 otteluun kahdeksan maalia.

Swanseaan Fer saapui viime kaudella lainalle helmikuun ensimmäisenä päivänä. Hollantilainen nähtiin 11 ottelussa Franscesco Guidolinin ryhmityksessä.

Fer on edustanut Hollannin maajoukkuetta vuodesta 2010 lähtien. Keskikenttäpelaaja oli mukana vuoden 2014 Brasilian MM-turnauksessa, ja onnistui Chileä vastaan maalinteossa.

Toimittajan sana

Fer on ominaisuuksiltaan monipuolinen ja fyysisesti vahva kahden suunnan keskikenttäpelaaja. Hollantilainen on erityisen hyvä pääpalloissa, joita hän voitti viime kaudella lähes viisi ottelua kohden. Swansean keskikenttä ei ole järin leveä, joten Ferin paluu antaa tutun lisävaihtoehdon Guidolinille.