Valioliigan sarjanousija Middlesbrough saa ensi kaudeksi meritoituneen miehen tolppien väliin. Barcelonan entinen huippuvahti Victor Valdés siirtyy Boroon kaksivuotisella sopimuksella. Seura vahvisti 34-vuotiaan espanjalaisen siirron omilla verkkosivuillaan.

– Ei pysty kuvittelemaan miten iloinen olen. Ei ole tavallista tuoda tämän tason pelaajia juuri pääsarjaan nousseisiin joukkueisiin. Hän tietää miksi on täällä ja mitä hän voi tuoda meille, manageri Aitor Karanka kehui uutta hankintaansa.

Valdés voitti parhaina kausinaan Barcelonassa kuusi La Ligan mestaruutta ja kolmesti Mestarien liigan. Maajoukkueessa espanjalainen on voittanut maailmanmestaruuden vuonna 2010 ja 2012 EM-kultaa.

Viime aikoina Valdésin uraa ovat varjostaneet loukkaantumiset. Edellisessä seurassaan Manchester Unitedissa maalivahti torjui viime kaudella vain kahdessa sarjaottelussa joukkueen kokoonpanossa. Kevätkauden Valdés vietti Standard Liegessä, jonka riveissä pelejä kertyi viisi Belgian pääsarjassa.

Toimittajan sana

On uskomatonta ajatella, että sarjanousija saa riveihinsä tämän kalibeerin maalivahdin. Valdés oli lähes kymmenen vuoden ajan Barcelonan ykkösvaihtoehto, mutta pitkä loukkaantuminen vei paikan.

Pieni arvoitus on, mikä on espanjalaisen pelituntuma Unitedin koirankopin jälkeen. Joka tapauksessa nyt mestarivahti saa taas arvoisensa roolin aloituskokoonpanossa.