Arsenalin maalivahti Petr Cech on päättänyt uransa Tshekin maajoukkueessa. Jo alle 15-vuotiaiden maajoukkueessa vuonna 1997 torjunut Cech keräsi tililleen miesten tasolla 124 ottelua, ja hänet on valittu maansa parhaaksi jalkapalloilijaksi kaikkiaan seitsemän kertaa. Cech on kaikkien aikojen eniten maaotteluita Tshekin paidassa pelannut jalkapalloilija.

Arsenal

@Arsenal
.@PetrCech has announced his international retirement - congratulations on a record-breaking career with 🇨🇿

– Olen ollut maani edustusmiehistössä 14 vuotta. Olemme aina selviytyneet isoihin turnauksiin. Olen myös pelannut seuraotteluita niin paljon vuodesta vuoteen, että uskon nyt olevan oikea aika lopettaa maajoukkueessa. Mikäli haluan jatkaa työni tekemistä sataprosenttisesti, tarvitsen enemmän aikaa palautuakseni. Olen saanut uskomattomia muistoja maajoukkueuraltani, ja niitä ei minulta kukaan voi viedä. Aikaa ei kuitenkaan voi pysäyttää, Cech sanoi Arsenalin sivustolla.

Seuratasolla 34-vuotias torjuja on voittanut Chelsean riveissä sekä Valioliigan että FA Cupin neljään otteeseen, Liigacupin kolme kertaa, minkä lisäksi hänet kruunattiin kaudella 2011-2012 myös Mestarien liigan voittajaksi. Euroopan liigan mestaruus tuli kaudella 2012-2013. Cech voitti viime kaudella Valioliigan parhaalle maalivahdille ojennettavan Golden Glove -palkinnon jo neljännen kerran. Hän on ainoa maalivahti, joka on voittanut kyseisen palkinnon kahdessa eri seurassa.

– Lapsena unelmani oli edustaa maajoukkuetta edes yhden kerran. Se, miten moneen otteeseen olen saanut toteuttaa tuon haaveen, tekee minut uskomattoman ylpeäksi.