Saksan leiristä voimakasta kritiikkiä EM-kisojen laajennukselle – UEFA pitää päänsä

© Kuva: Getty Images

EM-kisojen laajentaminen 16 maan turnauksesta 24 maan karnevaaliksi on herättänyt mielipiteitä puolesta ja vastaan. Kenties kriittisimmät mielipiteet on esitetty Saksan leiristä.

– Mielestäni 24 joukkuetta on liikaa. MM-turnauskin laajennetaan ennen pitkää 40 joukkueen kokoiseksi. Se on ongelma pitkällä aikavälillä. Välillä tulee tunne, ettei se ole hyväksi jalkapallolle. Laatu kärsii, Saksan päävalmentaja Joachim Löw sanoi Sport1.de-sivuston haastattelussa The Guardianin mukaan.

Saksa putosi EM-välierässä Ranskaa vastaan. Sitä ennen Saksa kohtasi turnauksessa Ukrainan, Puolan, Pohjois-Irlannin, Slovakian ja Italian.

– Näiden EM-kisojen taso ei ollut sitä, mitä me toivoimme, Saksan toppari Mats Hummels sanoi suoraan.

– Mukana oli paljon joukkueita, jotka eivät halunneet tehdä pallolla mitään. He vain asettuivat pallon alle.

2020 kisat samalla systeemillä

UEFA aikoo pitää ainakin toistaiseksi kiinni 24 joukkueen EM-turnauksesta.

– Päätös on tehty. Kaikki valmistelut vuoden 2020 kisoja varten on suunniteltu 24 joukkuetta varten, UEFA:n edustaja Theodore Theodoridis sanoi Sky Sportsille.

– Tämä komitea (UEFA:n maajoukkuekilpailuiden komitea) tarkkailee jatkuvasti eri elementtejä ja tarjoaa ehdotuksia.

On mahdollista, että jossain vaiheessa EM-kisat pelataan jopa 32 maan turnauksena.

– Mutta siis 2020 kisat pelataan 24 joukkueella. Vuoden 2024 suhteen tilanne on täysin auki. Siitä saadaan hyvin mielenkiintoinen keskustelu, sillä jokaisessa systeemissä on hyvät ja huonot puolensa.

– Meidän on nähtävä kilpailun kokonaiskuva. Emme voi katsoa vain lopputurnausta, vaan myös karsintoja.

– Jos minulta kysytään, olen hyvin vakuuttunut, että meillä on 32 kilpailukykyistä joukkuetta Euroopassa. Mutta 32 joukkueen systeemi tappaisi karsintavaiheen. Tässä on mietittävä tasapainoa.