Portugalissa juhlitaan tällä hetkellä maan ensimmäistä arvokisavoittoa. Portugali voitti EM-finaalissa Ranskan jatkoajalla maalein 1-0.

Ottelun ratkaisuosuman viimeisteli Éder, kun jatkoaikaa oli jäljellä kymmenisen minuuttia. Éder oli vaihdettu sisään vasta 79. minuutilla.

– Hän sanoi minulle tekevänsä maalin, kun vaihdoin hänet kentälle, Portugalin päävalmentaja Fernando Santos sanoi lehdistölle ottelun jälkeen.

– Ruma ankanpoikanen teki juuri sen. Nyt hän on kaunis joutsen.

Santos kertoi myös näkemyksensä Cristiano Ronaldon tilanteesta. Ronaldo loukkaantui jo ensimmäisen puoliajan alkuvaiheilla. Dimitri Payet’n taklaus osui hyökkääjää polveen.

– Ronaldo yritti kahdesti jatkaa pelaamista, mutta ei pystynyt. Mielestäni tuomarin olisi pitänyt antaa Payet’lle varoitus, mutta hän ei viheltänyt edes rikettä.

– Joka tapauksessa tapa, jolla Cristiano puhui meille ja motivoi poikia – sekä pukuhuoneessa että kentän laidalla… Hän uskoi siihen, että ilta olisi meidän. Hänen puolestaan haluan kiittää pelaajia siitä, että he uskoivat. Olimme yksinkertaisia kuin kyyhkyset ja viisaita kuin käärmeet, Santos päätti sanansa raamatulliseen siteeraukseen.