Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps oli hyvin pettynyt EM-finaalin päätyttyä 1-0-tappioon Portugalia vastaan. Ranskalla oli ottelussa omat paikkansa finaalin ratkaisemiseen. Asiasta uutisoi Goal.

Isäntämaa Ranska lähti finaaliin suosikkina ja hallitsikin ottelua Portugalin keskittyessä tarkemmin puolustamiseen. Portugali menetti ottelun 23. peliminuutilla Cristiano Ronaldon, kun pelaaja loukkasi polvensa Dimitri Payet’n osuessa pelaajan jalkoihin (lue uutinen).

Varsinainen peliaika päättyi 0-0, vaikka aivan pelin lopussa ranskalaishyökkääjä André-Pierre Gignac’lla oli paikka pelin ratkaisuun. Hyökkääjän laukaus kimposi tolpasta kuitenkin väljemmille vesille.

Ottelun jatkoajalla Portugalin Eder laukoi upeasti 109. minuutilla ottelun voittomaalin.

Deschamps myönsi, että hänen joukkueensa sai kärsiä siitä, etteivät he käyttäneet paikkojaan hyväksi. Tappiosta toipuminen vie ranskalaisvalmentajan mukaan aikaa.

– Ei löydy sanoja, pettymys on valtava. Vie aikaa sulatella tätä, Deschamps kommentoi BeIN Sportsille ottelun jälkeen.

– Vaikka meiltä puuttui tänään hieman energiaa, se ei ole tekosyy. Meillä oli mahdollisuuksia ja viimeinen oli Gignac’lla. He tekivät maalin ja se on hyvin valitettavaa.

– Voitimme yhdessä, kärsimme yhdessä ja tänään hävisimme yhdessä. Tiedämme Ranskan olleen innoissaan. Olisi ollut hämmästyttävää tarjota heille tämä voitto kotiturnauksessa, mutta valitettavasti niin ei käynyt.

Portugalin EM-kulta oli maan kisahistorian ensimmäinen. Aiemmin Portugali oli voittanut kertaalleen hopeaa.