Liverpoolissa vuosina 2006-2014 pelannut tanskalainen Daniel Agger päätti uransa viime keväänä, pelattuaan viimeiset kautensa kotimaansa Bröndbyssä. Hän kertoo pystyneensä viimeisinä Liverpool-kausinaan esiintymään vain noin 70-80 prosenttisesti, Bröndbyssä vielä matalammalla tasolla. Puolustajan suurin fyysinen ongelma oli hänen niveltensä taipuminen yli normaalin tason. Myös selkä alkoi vaivata Aggeria jo vuonna 2007. Selkävaivat puolestaan johtivat kipuihin polvissa ja varpaissa saakka. Pystyäkseen edelleen pelaamaan huipulla, hän käytti alunperin reumatismin hoitoon kehitettyjä tulehduskipulääkkeitä – ajoittain yli suositellun maksimimäärän.

-Olen käyttänyt liikaa tulehduskipulääkkeitä urallani. Tiedostan sen erittäin hyvin, kuten myös sen, miten typerää se oli. En hyödy mitään puhumalla tästä, mutta toivon että muut urheilijat voivat oppia asiasta. Ehkä joku muu ottaa muutaman pillerin vähemmän, 31-vuotias ex-huippu sanoo Jyllands Postenin artikkelissa.

Agger muistaa kipeästi miten hän päätyi tilanteeseen, jossa ei pystynyt hallitsemaan kehoaan. Maaliskuussa 2015 puolustaja johti Bröndbyn kohtaamaan FC Kööpenhaminan Tanskan liigan ottelussa. 29 minuutin pelin jälkeen hän romahti tuntematta kipua, mutta koko kehon täristessä. Saatuaan kolhun viikkoa ennen kyseistä ottelua puolustaja oli lääkinnyt itseään koko jakson ottamalla maksimimäärän kipulääkkeitä – huolimatta lääkärin ohjeista, joiden mukaan näin suurta määrää saisi käyttää vain kolmen päivän ajan.

Lääkkeet tekivät Aggerista velton. Hän kompensoi tätä kofeiinilla. Ennen dramaattista ottelua tämä tapahtui muun muassa energiajuoman avulla. Normaalien alkulämmittelyiden jälkeen pelaaja tunsi olonsa todella huonoksi.

-Ajattelin vain, etten halua poistua pukuhuoneesta. Sitten kuitenkin vedin paidan päälleni ja päätin pelata.

Itse ottelussa Agger ei pystynyt toimimaan läheskään normaalisti, eikä hänen näkönsä toiminut tavalliseen tapaan. Ottelun alussa kokenut puolustaja yritti puskea pitkää palloa, muttei nähnyt sitä kunnolla – peliväline putosi hänen käteensä. 29 minuutin kohdalla pelin jatkaminen ei enää onnistunut. Agger istui ensin vaihtopenkille, mutta hänet jouduttiin pian auttamaan pukusuojaan. Pelaaja ei itse muista tästä vaiheesta mitään.

Kokemuksen jälkeen Agger lakkasi käyttämästä lääkkeitä kokonaan.

-Kehoni ei enää pystynyt ottamaan vastaan lääkitystä. Kun pää ei pysty tekemään ratkaisua, loppukehon on tehtävä se.

Vuoden ja kahden kuukauden kuluttua kyseisestä ottelusta ja päätöksestä tanskalainen päätti uransa.

-Olen tullut pisteeseen, jossa olen saanut tarpeekseni niin henkisesti kuin fyysisesti, hän kommentoi lopettamispäätöksensä aikaan.

Daniel Agger teki ammattilaisdebyyttinsä Bröndbyssä 19-vuotiaana, vuonna 2004. Kaikista loukkaantumisongelmistaan huolimatta ura huipulla kesti 12 vuotta. Lääkintä kävi lopulta kalliiksi pelaajalle, joka toivoo puhumalla aiheesta voivansa toimia varoittavana esimerkkinä muille urheilijoille.