Arsenal julkaisi 3. heinäkuuta tiedotteen: ”Arsenal agree deal for Japan forward”. Suomeksi siis Arsenal on sopinut japanilaishyökkääjän siirrosta. Kysymys kuuluu: mitä Takuma Asanolle on tapahtunut?

Arsenalin verkkosivuston pelaajalistalta Asanoa ei löydy. Se ei mene aikataulun piikkiin, sillä seuran kaksi muuta kesähankintaa (Granit Xhaka ja Rob Holding) löytyy – kuvien ja pelinumeroiden kera. Holdingin siirto vahvistui muutama päivä sitten, eli reilusti Asano-siirtoa myöhemmin.

Kun tarkemmin asiaa tarkastellaan, Arsenalin Asano-siirtouutisessa kerrotaan, että seura on päässyt periaatesopimukseen Asanon seuran Sanfrecce Hiroshiman kanssa. Ei siis puhuta vahvistetusta siirrosta, vaan keskeneräisestä kaupasta. Toki näillä näkymin Asanon siirto on viimeistelyä vaille valmis.

No miksei Asano ole mukana Arsenalin harjoitusleirin vahvuudessa? Harjoitteleeko hän yhä Sanfrecce Hiroshiman kanssa?

Ei. Tällä hetkellä Asano on Japanin maajoukkueen mukana valmistautumassa Rion olympialaisiin. Jos ei olisi, hän mitä todennäköisimmin juoksisi parhaillaan Arsène Wengerin harjoituksissa.

Eli, Asano on todennäköisesti melko pian Arsenalin pelaaja. Tällä hetkellä hän ei sitä virallisesti ole, siksi nuorukaisen nimeä ei joukkueen kokoonpanolistasta löydy. Harjoitusvahvuudessa hän ei puolestaan ole Rio-valmistautumisen vuoksi.

Mitä voidaan päätellä siirron viivästymisestä? Se, että Asano tuskin on merkittävä vahvistus Arsenalille ensi kaudella. Muussa tapauksessa kauppa olisi todennäköisesti viimeistelty jo aikaa sitten.

Eikä Asanoa varmaankaan olisi päästetty Rion-kisoihin, jos hänen roolinsa alkavalla kaudella olisi merkittävä. Japanin viimeinen alkulohkopeli on 10. elokuuta. Finaali pelataan 20. elokuuta. Arsenalin Valioliiga-kausi alkaa 14. elokuuta ja toinen peli pelataan 20. elokuuta. Eli Asano saattaa olla vielä tositoimissa Brasiliassa siinä vaiheessa, kun Arsenal pelaa toista sarjapeliään.