Niin sanotusti neutraaleina Valioliigaa seuraaville voi ainakin alkuun tulla yllätyksenä yksittäisten seurojen kannattajien pessimistinen käyttäytyminen sosiaalisessa mediassa. Arsenalin kannattajien ja kannattajaryhmien keskuudessa tämä on tuttua tavaraa. Kun perinteinen suurseura vuodesta toiseen epäonnistuu suurten voittojen ottamisessa, alkaa paine asialle todella omistautuneiden keskuudessa kasvaa.

REDaction Gooners

@REDactionAFC
Season starts in two weeks, yeah?

Red Action Gooners ei ole Arsenalin lukuisista kannattajaryhmistä yleensä suinkaan pessimistisin. Päin vastoin; se on laajassa katsannossa yksi aktiivisimmista tifoja ja kannattajien tapahtumia järjestävistä Gooner-tahoista, ja suhtautuu yleensä huomattavasti tiettyjä muita kannattajaryhmiä maltillisemmin esimerkiksi manageri Arsène Wengerin asemaan seurassa. Nyt kuitenkin epäusko alkaa voittaa alaa myös RAG: n piirissä. Ryhmä on myös toiminut voimakkaana tahona keskinäisiin kiistoihin ajautuneiden punavalkoisten ryhmien välisessä sovittelussa. Mikäli isoja asioita ei pikaisesti tapahdu, alkaa tälläkin sektorilla olla vaikeaa.

REDaction Gooners

@REDactionAFC
Trying to motivate and engage a fanbase that has the same old frustrations for the past 5 seasons is a near impossible job.

Toimittajan sana

Arsenal aloitti kesän siirtoruletin voimalla, hankkien monien seurojen tavoitteleman Granit Xhakan. Sveitsin maajoukkueessa Euroopan mestaruuskisoissakin vakuuttaneen keskikenttämiehen siirron jälkeen kuitenkin on ollut hiljaisempaa. Kannattajat huutavat luonnollisesti kovimpaan ääneen maalitykin perään, mutta myös puolustuspää tarvitsee vahvistuksia. Vaikka nuori toppari Rob Holding onkin tulevaisuutta ajatellen hyvä hankinta, on viimeistään Per Mertesackerin loukkaantumisen jälkeen Arsenalin menestymishaaveiden kannalta todella tärkeää saada pakistoon kokemusta. Viimeisimmissä huhuissa tälle osastolle on mainittu ainakin Valencian ja Saksan maajoukkueen Shkordan Mustafi, Manchester Cityn kirjoilla oleva Jason Denayer ja West Bromwichia edustava Jonny Evans. Etenkin viimeksi mainitun esiintyminen mahdollisten vahvistusten listalla osoittaa todellista hätää puolustuksen kokeneisuuden suhteen.

Mikäli Wenger ei taio viime hetkillä hihastaan Mesut Özilin kaappauksen tasoista taikatemppua, saattaa hänen on olla ainakin kannattajien suhteen vaikeaa toteuttaa tunnuslausetta Victoria Concordia Crescit – voitto harmonian kautta. On toki huomioitava sekin, että manageri on ensi kädessä vastuussa seuran hallitukselle, eikä kannattajille.