Hull City on taas Valioliigassa. Siinä ilonaiheet. Kesä ei ollut joukkueelle helppo. Vajaa pari viikkoa ennen kauden alkua näyttää vahvasti siltä, että Hull putoaa saman tien takaisin Mestaruussarjaan.

Viime kausi

Hull joutui aloittamaan viime kauden pettymys niskassaan. Joukkue oli edelliskaudella sijoittunut Valioliigassa 18:nneksi eli pudonnut viimeisenä. Manageri Steve Bruce sai pitää työnsä, mikä osoittautui hyväksi ratkaisuksi.

Mistään tuhkimotarinasta Hullin viime kaudessa ei ollut kyse. Joukkue keikkui alkusyksystä loppukevääseen kärkipaikoilla. Tammi-helmikuussa Tiikerit oli hetken aikaa piikkipaikalla. Lopulta sijoitus oli 46 kierroksen jälkeen neljäs.

Nousukarsinnoissa Hull kaatoi ensin Derbyn, kiitos ensimmäisen osaottelun 3-0-vierasvoiton. Nousukarsintafinaalissa Hull kohtasi Sheffield Wednesdayn. Peli eteni maalittomana 72. minuutille, kunnes Mohamed Diamé tälläsi kaukolaukauksellaan Hullin Valioliigaan.

Sarjakauden jälkeen homma ei ole mennyt ihan putkeen. Hankintoja ei ole tehty, minkä vuoksi Bruce lähti. Uutta manageria yhä etsitään.

Pelaajasiirrot – lähteneet

Sone Aluko (Fulham)

Hyökkääjä oli viime kaudella lähinnä vaihtopelaajan roolissa. Mestaruussarjassa pelejä kertyi 25, mutta minuutteja vain 10 täyden ottelun verrran. Aluko viimeisteli kolme maalia ja siirtyi kauden päätteeksi vapaana agenttina Fulhamiin.

Ryan Taylor (ilman sopimusta)

Entisellä Newcastle-pelaajalla olisi vielä periaatteessa hyviä pelivuosia edessä, ikää kun on vasta 31 vuotta. Parhaat päivät vaikuttaisivat kuitenkin olevan takanapäin. Jatkuvat polvivammat vaivaavat, eikä Taylor ole enää pystynyt pelaamaan ehjiä kausia. Viime kauden 49 sarjapelistä laitapakki pelasi vain neljä. Nyt hän on ilman seuraa.

Pelaajasiirrot – saapuneet

Joukkueen vahvuus

Hull lepää vankan puolustuksensa varassa. Curtis Davies ja Michael Dawson muodostavat pätevän ja kokeneen toppariparin. Laidoilla 23-vuotias Moses Odubajo ja vuotta nuorempi Andrew Robertson tukevat hyökkäyksiä. Molemmat nuorukaiset ovat seuraamisen arvoisia alkavalla kaudella.

Joukkueen heikkous

Materiaali kokonaisuudessaan ei häikäise. Hull oli Mestaruussarjan runkosarjassa vasta neljänneksi paras. Nyt jokaisen pitäisi pystyä nostamaan tasoaan, sillä uusia vahvistuksia ei ole. Vaikea kuvitella, että Hullin koko avauskokoonpano Mestaruussarjasta pysyisi mukana Valioliiga-kinkereissä. Vaihtopelaajista puhumattakaan.

Valmennus

Ei ole paljon sanottavaa. Kertoo paljon, että joukkue on ilman manageria puolitoista viikkoa ennen kauden alkua.

Tärkein pelaaja

Curtis Davies

31-vuotias toppari on Hullille erittäin tärkeä. Kokenut keskuspuolustaja on erinomainen ilmatilassa, mikä näkyy suurena pääpallovoittojen ja purkujen määränä. Davies ei kuitenkaan ole pelkkää voimaa. Hän myös lukee erinomaista tilanteita ja pystyy siksi usein katkomaan syöttöjä. Hull joutuu alkavalla kaudella lähes jokaista joukkuetta vastaan puolustuskannalle, joten Daviesilla riittää töitä.

Arvio

Hull on tällä hetkellä isosti sekaisin. Ei ole manageria, ei ole uusia vahvistuksia. Materiaali on sarjan heikoimpia ellei heikoin. Näistä lähtökohdista Hullille nappikausi tarkoittaisi sarjapaikan säilyttämistä. Realistisemman skenaarion mukaan Hull putoaa kuin kivi takaisin Mestaruussarjaan.

Kokoonpano

Maalivahdit

1 Allan McGregor
16 Eldin Jakupovic
30 Dusan Kuciak

Puolustajat

2 Moses Odubajo
4 Alex Bruce
6 Curtis Davies
12 Harry Maguire
21 Michael Dawson
26 Andrew Robertson
31 Brian Lenihan
33 Josh Tymon

Keskikenttäpelaajat

7 David Meyler
8 Tom Huddlestone
10 Robert Snodgrass
11 Sam Clucas
14 Jake Livermore
15 Shaun Maloney
17 Mohamed Diamé
22 Nick Powell
27 Ahmed Elmohamady

Hyökkääjät

9 Abel Hernández
25 Adama Diomande