Varsinainen Valioliiga-kausi starttaa reilun viikon päästä. Tänään jaetaan kuitenkin ensimmäinen pokaali perinteisessä Community Shield -ottelussa. Valioliiga-mestari Leicesterin Wembleyllä haastaa FA Cup -voittaja Manchester United.

Poissaolot

Leicester

Robert Huth (pelikiellossa)

Manchester United

Bastian Schweinsteiger (tuntematon syy)
Chris Smalling (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Timothy Fosu-Mensah (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Cameron Borthwick-Jackson (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Leicester

Barcelona-Leicester 4-2 (International Champions Cup)
PSG-Leicester 4-0 (International Champions Cup)
Celtic-Leicester 1-2 (1-1) (International Champions Cup)

Manchester United

Manchester United-Everton 0-0 (harjoitusottelu)
Galatasaray-Manchester United 2-5 (harjoitusottelu)
Manchester United-Dortmund 1-4 (International Champions Cup)

Edellinen keskinäinen ottelu

Manchester United-Leicester 1-1 (1.5.2016, Valioliiga)

Arvio

Leicesterin ja Unitedin taistot olivat viime kaudella Valioliigassa hyvinkin tasaisia. Kauden molemmat kohtaamiset päättyivät pistejakoon.

United on vahvistunut kesän aikana tärkeillä osa-alueilla. Manageri José Mourinho on ehtinyt värvätä Zlatan Ibrahimovicin ja Henrikh Mkhitarjanin tuomaan tulivoimaa hyökkäyspäähän. Leicester puolestaan menetti keskikentän ankkurinsa N’Golo Kantén Chelseaan. Vielä ei ole takuita, pystyykö Nampalys Mendy täyttämään tämän aukon.

Kummallakaan joukkueella ei ole kauden avauspelissä juurikaan poissaoloja. Leicesterin ainoa puutos on kuitenkin merkittävä, sillä runkotoppari Robert Huth kärsii vielä viime kaudella saatua pelikieltoaan. Saksalaisen korvannee Atlético Madridista hankittu Luis Hernández. Joka tapauksessa Huthin pelikiellon myötä Leicesteriltä puuttuu Wes Morganin rinnalta toinen viime kauden tukipilareista.

Unitedilla varmasti sivussa on vain Mourinhon kokoonpanosta pudottama Bastian Schweinsteiger. Lisäksi avauksen pelaajista Chris Smallingilla on ollut pieniä vaivoja. Jos Smalling ei pelaa, Eric Baillyn rinnalla aloittaa todennäköisesti Daley Blind.

Leicesterin harjoitusottelut ovat olleet vaisuja. Celtic-voiton jälkeen PSG jyräsi Ketut 4-0. Keskiviikkona Barcelona upotti joukkueen 4-2-lukemin Tukholmassa. United puolestaan hävisi Kiinassa kolmen maalin erolla Borussia Dortmundille. Edellinen Wayne Rooneyn testimonial Evertonia vastaan oli maaliton.

Kuten tiedetään, Leicester ei pallonhallinnassa dominoi. Viime kaudella tärkeät 1-0-voitot tulivat tiiviin puolustuslinjan ja nopeiden vastaiskujen kautta. Nyt vielä Jamie Vardyn rinnalla kärjessä on toinen pikakiituri Ahmed Musa.

Pallollinen hallinta tulee olemaan Unitedilla, joten Leicesteriltä vaaditaan aiempia harjoitusotteluja parempaa puolustuspeliä. Mourinhon miehistö näytti iskukykynsä jo Galatasarayta vastaan, joten virheisiin ei ole varaa. Myös ilman Huthia väkivahvan Zlatanin pitäminen on yksin Morganin vastuulla.

United on tasaisessa ottelussa lievä suosikki, eikä Leicester välttämättä kestä 90 minuuttia punaisten vyöryä. Uskotaan siis, että Mourinho saa ensimmäisen palkinnon Red Devilsissä kaappiinsa maalin erolla.