Leicesterin Riyad Mahrezin nimi pysyy sitkeästi siirtohuhuissa, kun kauden alkuun on enää kaksi päivää. Vahvimmin hänet on liitetty nykyisen seuransa lisäksi Arsenaliin, mutta myös Chelsean ja Barcelonan tiedetään olevan kiinnostuneita. The Guardian uutisoi tänään että algerialainen olisi päätynyt ratkaisuun, jossa hän ei tämän siirtoikkunan aikana poistu hallitsevan mestarin miehistöstä. Tietojen mukaan päätös olisi syntynyt keskiviikkona pelaajan edustajien ja Leicesterin urheilujohtajan välisissä keskusteluissa.

Mahrez itse antaa jatkuville huhuille kipinää – pysymällä hiljaa. Laiturin suunnalta ei vahingossakaan tunnu lipsahtavan kommenttia tai vihjettä tulevasta. Leicesteristä pois siirtymisen suuntaan antavat osviittaa tiedot siitä, että viime kaudella ammattijalkapalloilijoiden yhdistyksen vuoden pelaajaksi äänestetty taituri on hylännyt seuran tarjoaman jatkosopimuksen. Tarjotun sopimuksen pohjalta Mahrez ansaitsisi jatkossa noin 93500 euroa viikossa. Mikäli hän ei jää yhden kauden ihmeeksi, on tuo viikkopalkka nykyisten markkinoiden valossa edelleen melko maltillinen.

Leicester on sen urheilutoimenjohtaja Jon Rudkinin mukaan järkähtämätön linjassaan, jonka mukaan seura ei päästä Mahrezia lähtemään. Tämän alleviivaamisesta on ilmeisesti ollut kyse myös keskiviikon tapaamisessa. Näin lähellä kauden alkua seura ei halua kuunnella minkäänlaisia tarjouksia pelaajasta.

Nykyisen seuran kanta näyttää siis selvältä, mikä onkin luonnollista. Muutaakseen asioiden tilaa on 25-vuotiasta laituria havittelevien seurojen siis tehtävä todella tuntuvia tarjouksia. Raha tunnetusti saattaa muuttaa kiveenkin hakattuja asetelmia, kun kyse on Valioliigasta. Tähän peilattuna eilen ranskalaislähteistä kuullut huhut Arsenalin tekemästä 40 miljoonan euron tarjouksesta tuntuvat joko lähinnä kiusanteolta tai puhtaalta pötypuheelta. Molemmat seurat ovat kommentoineet jälkimmäisen puolesta. Jo ennen tämän viikon neuvotteluita Leicesterin ja Mahrezin edustajien välillä on seura ilmaissut, ettei alle 58 miljoonan euron tarjouksilla saada aikaan edes keskusteluja.

B/R Football

@brfootball
Leicester City’s Riyad Mahrez is prepared to force a move to Arsenal, according to @lequipe ble.ac/2b8byia

Get French Football News

@GFFN
L'Équipe now suggesting that the offer from Arsenal on the table for Riyad Mahrez is €41m plus €9m in bonuses.

Toimittajan sana

Seurasin Mahrezia viikko sitten Tukholmassa pelatussa Barcelona-ottelussa paikan päällä. Leicester pelasi ensimmäisen jakson lähes parhaalla miehistöllään, ja algerialainen oli myös sen ajan kentällä. Huolimatta vastapuolella pelanneista Lionel Messistä ja Luis Suárezista viime kauden iso Valioliiga-tähti oli ennakkoon ajateltuna yksi ottelun isoimmista nimistä. Kentällä ei kuitenkaan loistoa nähty – pikemminkin päinvastoin. Tähän voi tietysti olla hyvin monia syitä, mutta mies vaikutti viime kaudella nähtyyn verrattuna haluttomalta, suorastaan laiskalta. Muutaman tasokkaan syötön Mahrez toki tuossakin pelissä antoi. Yksi kesäloma ei kuitenkaan varmasti vie noin isoa osaa pelaajan terästä. Kyseessä oli todennäköisesti lomien jälkeinen vaihe, jossa kaikki ei vain vielä yksinkertaisesti irtoa. Toinen vaihtoehto sitten on se, jota juoruista elävät tahot toivovat; Mahrezin ajatukset olivat toisaalla.

Mikäli pelaaja ja hänen agenttinsa olisivat pelkästään rahan perässä, olisi siirto pois Itä-Midlandsista melko varma asia. Olisiko se sitten jo tapahtunut? Ei varmaankaan; siirtosummat varmasti nousevat vielä ikkunan loppuun saakka. Leicesterin viimeisen tarjouksen mukainen viikkopalkka on suhteellisen pieni verrattuna siihen, mitä isojen seurojen voisi kuvitella hänelle tarjoavan.

Arsenal on luonnollisesti yksi Mahrezin haluavista seuroista. Vaikka sen suurimmat tarpeet ovatkin puolustuksessa ja maaleja sylkevässä hyökkääjässä, tekisi algerialaisen siirtyminen seuraan sen hyökkäävästä keskikentästä todella kovan. Samalla mahdollistuisi nykyistä paremmin skenaario, jossa Alexis Sánchez siirtyisi nykyisestä laitaroolistaan keskemmälle Olivier Giroudin hyökkäyspariksi – saman tapaiseen rooliin, jossa Antoine Griezmann teki todella tuhoisaa jälkeä Giroudin kanssa Euroopan mestaruuskisoissa. Kovin todennäköiseltä tämä ei kuitenkaan – juuri nyt – vaikuta.