Brittiläinen Daily Mail -lehti siteerasi kovasanaista Andrea Pirloa sunnuntaina. Maanantaina New York Cityn keskikenttämies väitti, että mitään haastattelua ei koskaan tapahtunut.

Pirlon sitaatit saivat runsaasti mediahuomiota, sillä Daily Mailin artikkelissa oli huomiota herättäviä kommentteja. Keskikentän maestron väitettiin artikkelissa muun muassa todenneen, että Torinossa ”edelleen naureskellaan” Paul Pogban siirron takia.

– He hankkivat sen tason pelaajan ilman rahaa. Hän oli iso osa joukkuetta voittaen pokaaleja neljän kauden aikana. Sitten Juventus myi hänet 90 miljoonalla punnalla, Pirlo totesi lehden mukaan.

Manchester United maksoi Pogbasta ennätyksellisesti yli 100 miljoonaa euroa.

– Miten katsotkin asiaa, Juventus teki loistavan diilin.

Tiettävästi sanoi vai sanoiko?

Muutama päivä haastattelun julkaisun jälkeen Daily Mailin artikkelia ei enää lehden nettisivuilta löydy. Pirlo puolestaan kertoi mielipiteensä haastattelusta Instagram-profiilissaan. ”No bullshit zone” -kuvan kera Pirlo väitti, että brittiaviisin sanat olisivat tuulesta temmatut.

– Tehdäkseni asian selväksi en antanut koskaan mitään haastattelua Pogbasta ja Manchesterista Daily Mailille, Pirlo kertoi.

Vaikka Daily Mailin alkuperäistä artikkelia ei löydy, on haastattelusta säilynyt joitakin kaappauksia. Mielenkiintoisin kohta on Pirlon ensimmäisen sitaatin jälkeen. Siinä kirjoitetaan, että Pirlo ”supposedly said of his former Juve team-mate’s arrival in Turin”.

Vapaasti suomentaen siis Daily Mail väittää sitaattien yhteydessä Pirlon ”tiettävästi sanoneen” sen mitä lehti kirjoittaa hänen sanoneen.

Toimittajan sana

Daily Mail ei lähteenä nauti suurta arvostusta toimittajien keskuudessa. Brittiaviisi on jäänyt historiansa aikana kiinni tekaistuista uutisista. Koska lehden historia on likainen, on vaikea uskoa Pirlon tulleen vain katumapäälle.

Mitään emme voi toisaalta varmaksi tietää. Kenties kommenteissa on totuuden siemen, ehkä sanoista on puolet totta; ehkä Pirlon sanat eivät olleet tarkoitettuja julki.

Ehkä se silti jostain kertoo, että Daily Mailin sivuilta ei enää alkuperäistä artikkelia löydy. Yleensä toimittaja seisoo juttujensa takana. Vaan jos juttua ei ole, missä toimittaja silloin seisoo?