Sunnuntain päiväottelussa Valioliigassa kohtasivat viime kauden korkeimman tason häntäpään joukkue Sunderland, ja toiseksi korkeimmalta tasolta itsensä jälleen huipulle nostanut Middlesbrough. Ennakkoon ajatellen nousijajoukkueen nälkä ja sen aktiiviset toimet siirtoikkunassa tekivät vierasjoukkueesta lievän suosikin.

Ensimmäinen kymmenminuuttinen mentiin suhteellisen varman päälle, kotijoukkue tuntui pystyvän pallokontrolliin hieman vieraitaan paremmin siitä huolimatta että pallo oli tilastollisesti enemmän Boron hallussa.

13. minuutilla Middlesbroughn Cristhian Stuani ampui todella hienon maalin. Joukkueen riistettyä keskialueella pallon uruguaylainen katsoi nopeasti löytääkö syöttösuuntaa. Ratkaisu tuli kuitenkin omasta jalasta, ja upea veto upposi maalin takanurkkaan. Heti seuraavalla minuutilla Gastón Ramírez oli lähellä tuplata vierasjohdon, mutta maalivahti Vito Mannone esti tämän oikea-aikaisella vastaantulollaan.

Sunderland oli kyllä avausjaksolla yritteliäs, mutta hallinta siirtyi maalin jälkeen selkeämmin Borolle. Tauolle mentiin 0-2 -tilanteessa, kun Álvaro Negredo syötti Stuanin täysin vapaaseen paikkaan, keskikenttämiehelle toinen osuma ottelussa.

Toisen jakson ensimmäisellä vartilla pallonhallinta jakautui lähes tasan, Sunderland yritti sen aikana maalintekoa kolmeen otteeseen, Middlesbrough ei kertaakaan. 59. minuutilla ottelussa vahvasti mukana ollut Ramírez vaihdettiin Albert Domahiin.

Tasan tunnin kohdalla Sunderlandin Patrick van Aanholtilla oli loistava tilanne nostaa joukkueensa mukaan otteluun. Kesällä Aston Villasta Boroon siirtynyt jenkkivahti Brad Guzan kuitenkin venyi torjuntaan oikeasta alanurkasta.

Kymmenen minuuttia edellisestä van Aanholt onnistui. Reboundista tilanteeksi 1-2. Huolimatta siitä, että Sunderland vei toisen jakson maalintekoyritykset luvuin 14-3, se jäi ottelusta ilman pisteitä.