Sunderlandin tilanne ei ole järin kehuttava. Viime kaudella putoamisen täpärästi välttänyt joukkue kärsii toppariongelmasta, vaikka vasta yksi Valioliiga-kierros on takana.

Viime viikonloppuna Sunderlandin avauksessa toppariparina pelasivat Younès Kaboul ja Lamine Koné. Tänään kumpikaan ei ole käytettävissä, kun Black Cats kohtaa Middlesbroughn. Kaboul siirtyi omasta pyynnöstään Watfordiin, ja Koné kärsii selkävaivoista.

– Koné on ehdottomasti sivussa sunnuntain pelistä. Hän valitteli kipeää selkäänsä, Sunderlandin manageri David Moyes sanoi lehdistölle.

Moyesilta kysyttiin, onko seuran lääkintähenkilökunta tutkinut Konén vammaa. Moyesin sanoista voi päätellä, että pelaaja on jonkinlaisessa lakossa.

– Hän sanoi, että hänen selkänsä on kipeä, mutta hän harjoitteli torstaina. Olemme tarjonneet hänelle uutta sopimusta, mutta hän haluaa edelleen lähteä. Hän kieltäytyi tarjouksestamme.

Tarjoukseen ei ole vastattu

– Konélla on neljä vuotta sopimustaan jäljellä. Tilanne ei ole erityisen hyvä, mutta hän on meidän pelaajamme. Olen ollut aiemminkin tällaisissa tilanteissa. Pelaajat lähtevät, kun me sanomme niin. Eivät silloin, kun he haluavat.

Everton teki tarjouksen Konésta pari viikkoa sitten. Kenties pelaajan lakkoilu johtuu siitä, ettei Sunderland ole tehnyt tarjouksen suhteen mitään.

– Saimme hänestä tarjouksen. Emme ole sanoneet siihen juuta tai jaata. Katsotaan, onko hän meidän pelaajamme vielä 1. syyskuuta.

Kaboulin tilanne oli vähän erilainen.

– Younès tuli luokseni ja sanoi, että hän haluaisi siirtyä Watfordiin perheensä vuoksi. Hänen perheensä asuu sielläpäin. Juttelimme asiasta pariin otteeseen. Vastahakoisesti me suostuimme pyyntöön.

Kaboulin ja Konén lisäksi Sunderlandilta puuttuvat loukkaantuneet Sebastian Larsson, Billy Jones, Jan Kirchhoff ja Lee Cattermole. Boroa vastaan topparipari löytynee kolmikosta Papy Djilobodji, Patrick McNair ja John O’Shea.