Yksi kokeneimmista Valioliigaan siirtoikkunan loppumetreillä siirtyneistä pelaajista lienee puolustaja Álvaro Arbeloa. Uransa Real Madridissa viime kevääseen päättänyt espanjalainen ei ole ensi kertaa Valioliigassa. Liverpoolin paidassa sarjasta kertyi kokemusta vuosien 2007 ja 2009 välillä 66 ottelun verran.

Hammersin kroatialaisesta valmentaja Slaven Bilicistä Arbeloa sai tietoa entisiltä joukkuetovereiltaan, mikä vaikutti myönteisesti nyt tapahtuneeseen siirtoon.

– Puhuin Luka Modricin ja Mateo Kovacicin kanssa hänestä ja kuulin hyviä asioita. Odotan työskentelyä hänen kanssaan ja toivon oppivani edelleen uusia asioita, 33-vuotias pelaaja sanoo West Hamin sivustolla.

Arbeloa tiedostaa, ettei palaa enää täysin samanlaiseen sarjaan kuin mistä lähti La Ligaan seitsemän vuotta sitten. Kokenut pelimies uskoo kuitenkin tietävänsä mitä odottaa.

– Kaikki täällä on tietysti muuttunut jonkin verran, mutta olen hyvin tyytyväinen päästessäni Lontooseen. Mielestäni Valioliigan taso tällä kaudella on todella korkea, ei ainoastaan pelaajien vaan myös valmentajien osalta. Nimenomaan sarjan laadukkuus on yksi syy paluuseeni tänne.

Itsekseen kesän aikana harjoitellut pelaaja uskoo olevansa täydessä kunnossa melko pian.

– Tarvitsen kaksi tai kolme viikkoa ehtiäkseni todella valmiiksi. Tunnen oloni ja kuntoni todella hyviksi, ja odotan innolla pääsyä pelaamaan tämän joukkueen kanssa.