Tottenhamin puheenjohtaja Daniel Levy sanoo, että on realistinen ajatus pelata sekä Valioliigaa että amerikkalaisen jalkapallon NFL-sarjaa seuran uudella stadionilla, jopa samana päivänä. Seura on jo tehnyt kymmenvuotisen yhteistyösopimuksen jenkkifutisliigan kanssa. Sen mukaan Spursin tulevalla kotiareenalla pelattaisiin kaksi lajin ottelua vuodessa.

– Stadionista tulee kahden lajin areena. Olemme suunnitelleet kokonaisvaltaisen kokemuksen, jossa toinen sisäänkäynneistä tulee olemaan omistettu jalkapallolle, toinen NFL:lle.

Levy visioi tulevaisuutta, jossa Lontoossa olisi oma NFL-joukkue.

– Toivotamme yhteistyön asialle omistautuneen jenkkifutisjoukkueen kanssa erittäin tervetulleeksi.

NFL:n varapuheenjohtaja Mark Waller on esittänyt ajatuksen siitä, että stadionilla voitaisiin pelata molempien lajien otteluita samana päivänä. Tämäkin kelpaa Spurs-johtajalle.

– Emme ehkä halua kokeilla tätä ensimmäisinä ottelupäivinämme, mutta ajatus on todellakin realistinen. Miten hieno elämys olisikaan nähdä kahden suurimman liigan pelit samana päivänä samasta paikasta – varsinkin televisioinnin näkökulmasta.

Puheenjohtaja näkee oman roolinsa lajien isojen sarjoen väliselle yheistyölle Englannissa suurena.

– Uskon, että kyse on minun sitkeydestäni asian suhteen. Moneen otteeseen näytti siltä, että sopimus jää syntymättä, mutta jatkoin erilaisten ehdotusten tekemistä.

Stadionin on määrä valmistua kaudelle 2018-2019.

Lähteet: Sky Sports, ESPN