David Moyes kohtaa maanantai-iltana 60 000 punnan (noin 71 000 euron) arvoisen Forrest Gumpiksi kutsumansa pelaajan, kun miehen entinen joukkue Everton saapuu vieraaksi Sunderlandin kotikentälle.

Evertonin managerina ollessaan Moyes käytti murto-osan käytettävissä olevasta budjetista 20-vuotiaaseen Seamus Colemaniin. Irlantilainen pelasi tuolloin Sligo Roversissa.

Viime maanantaina Coleman johti kapteenin nauha kädessään Irlannin 2-2-tasapeliin Serbiaa vastaan, eikä Sunderland-luotsi Moyes voisi olla enempää mielissään.

– Kukaan ei halunnut Colemania, mutta me saimme hänet sillä hinnalla. Ajattelin hänen olleen kuin Forrest Gump, sillä hän juoksi huvikseen. Hän meni lainalle Blackpooliin ja kävin katselemassa häntä. Hän ei ollut valmis laitapuolustajaksi, eikä meinannutkaan oppia puolustamaan, Moyes muistelee ESPN-sivustolla.

Moyes myöntää, että hänellä ei ollut ajatustakaan siitä, kuinka hyvä Colemanista voisi tulla, kun hän näki tämän ensimmäisen kerran.

– Coleman oli vuoden lainalla kuten useat nuoret pelaajat ovat. Hän tuli takaisin ja preseasonilla hän löysi tiensä joukkueeseen. Minulla oli joukkueessani kokenut Tony Hibbert, jonka ikääntyessä Colman otti paikkansa, Moyes kertaa.

– Nyt hän pelaa Irlannin kapteenina ja voi tehdä niin 40 tai 50 ottelussa. Niin hyvä hän mielestäni on.

Maanantaina Moyes ja Coleman ovat vastakkain Sunderlandin metsästäessä kauden ensimmäistä Valioliiga-voittoaan.