Swansea ja Chelsea jakoivat pisteet vauhdikkaassa ja viihdyttävässä neljännen kierroksen ottelussa. Molemmat joukkueet saivat vuorollaan nauttia johtoasemasta, mutta paremmuutta ei lopulta saatu selvitettyä. Lontoolaisten sankariksi nousi kauden kolmannen ja neljännen maalinsa viimeistellyt espanjalaiskärki Diego Costa.

Maalinteon aloitti Chelsea hieman ennen avausjakson puoliväliä. Swansea ei saanut irtopalloa purettua maalinsa edustalta, Federico Fernandezin luokatun pusku päätyi Oscarin jalkoihin, ja tämä löysi rangaistusalueen rajoilta Costan tunnetuin seurauksin.

Kotijoukkueella ei avausjaksolla merkittäviä maalipaikkoja ollut. Parhaimpana kenties Gylfi Sigurdssonin paristakymmenestä metristä kiskaisema kaukolaukaus, joka viuhui muutaman metrin maalin ohi. Chelsea sen sijaan oli lähellä lisätä johtoaan, kun kulmapotkun jälkitilanteesta Costa sai takatolpalla pallon jalkaansa, mutta espanjalainen suti pelivälineen käsittämättömästi maaliviivaa lähennellen toisesta tolpasta ohi.

Toisella puoliajalla ottelu sai uutta eloa, kun Swansea nousi vain muutamassa minuutissa rinnalle ja ohi. Ensin Thibaut Courtois kaatoi Gylfi Sigurdssonin rangaistusalueella ja islantilainen ampui seuranneen rankkarin belgialaisvahdin selän taakse. Vain kolme minuuttia myöhemmin Leroy Fer hyödynsi Chelsea-puolustuksen sekoilun, kävi juoksemassa pallon maaliviivan yli ja saatteli kotijoukkueen yllätysjohtoon. Maali oli hollantilaiselle jo kauden kolmas.

Chelsealle tämä ei kuitenkaan riittänyt, vaan ottelun hahmo Diego Costa toi illan toisellaan lontoolaiset tasoihin. Jälleen pallo jäi pomppimaan rangaistusalueelle, ja Costa siirsi sen maaliviivan yli hienolla saksipotkullaan. Loppuminuuttien merkittävimmäksi tapahtumaksi jäi Chelsea-kapteeni John Terryn nilkkaansa saama tärsky. Sairauslomaa lienee tiedossa.

Swanseassa pelattiin erittäin viihdyttävä, vauhdikas ja korkean intensiteetin ottelu, jonka molempia osapuolia palkittiin pisteellä. Chelsea hallitsi kenttätapahtumia eikä isännille kirjattukaan maaliensa lisäksi tilastoihin muita laukauksia kohti maalia. Kohtaamisen kiivaudesta kertoo sekin, että päätuomari jakoi pelissä kaikkiaan seitsemän varoitusta, neljä Swansealle ja kolme Chelsealle.

Chelsea pysyi tuloksen myötä sarjataulukossa edelleen kakkosena. Swansea on kerännyt neljästä ottelusta yhtä monta pistettä ja löytyy sijalta 13. Chelsean kausi jatkuu tulevana perjantaina kotiottelulla Liverpoolia vastaan. Swansea puolestaan matkustaa sunnuntaina Southamptoniin.