Sunnuntai-iltana Valioliigan kärkipään Chelsean vieraakseen saavan Swansean hollantilainen keskikenttäpelaaja Leroy Fer ei ole huolissaan joukkueen rosterin riittävyydestä, vaikka kokoonpano heikkenikin viime kauden jälkeen tuntuvasti.

-Jokunen kova nimi – Ashley Williams, André Ayew ja Bafé Gomis – vaihtoi kesällä maisemaa, ja olivathan he pahoja menetyksiä. Mutta meillä on uusia hyviä pelaajia, ja minusta meillä on edelleen vahva joukkue.

Viime kaudella 12:ksi sijoittuneen Swansean iskukykyä koetellaankin tulevina viikkoina toden teolla. Chelsea-kohtaamisen jälkeen edessä on vierasreissu Southamptoniin, kaksi peliä Manchester Cityä vastaan (joista toinen cupissa), ja lopulta Liverpool- ja Arsenal-ottelut. Swansea-fanien katseet kääntyvätkin 26-vuotiaaseen Feriin, joka on viimeistellyt alkukauden kolmessa ottelussa kaksi maalia, joukkueensa toistaiseksi ainoat osumat.

Fer pelasi viime kaudella Swanseassa lainalla Queens Park Rangersista, mutta laina muuttui kesällä pysyväksi siirroksi. Feyenoordissa ensiaskeleensa jalkapalloilijana ottanut Fer sai kokea Valioliigasta putoamisen tuskan ja kurjuuden kahdella ensimmäisellä kaudellaan Englannissa (Norwichissa 2014 ja QPR:ssä 2015). Saapuessaan Swanseaan viime helmikuussa oli uhka kolmannesta peräkkäisestä putoamisesta todellinen, mutta nyt mies viihtyy kaupungissa erinomaisesti.

-Kaksi peräkkäistä putoamista oli kova pala, mutta vaikka Swansealla olikin viime kaudella vaikeutensa, huomasin, että meillä on riittävän laadukas kokoonpano.

-QPR:ssä pelasin yhdestä Lontoon pienimmistä seuroista eikä kukaan tuntenut minua kaupungilla. Täällä minua kohdellaan kuin kuningasta. Kun menemme ravintolaan, saamme aina pöydän johon ohi. En kuitenkaan ota sitä vastaan, vaan annan sen jonottajille. Elokuvissa saan puolestaan ilmaista popcornia, ja se minulle kelpaa hyvin, iloinen Fer kertoo Guardianille.