Uusi Mestarien liiga -kausi pääsee illalla täyteen käyntiin, kun kilpailussa siirrytään lohkovaiheen kimppuun. Englannin neljästä edustajasta ensimmäisinä estradille astelevat Arsenal ja Manchester City.

Arsenal vierailee alkajaisiksi manageri Arsene Wengerin kotimaassa Ranskassa Paris Saint Germainin kotistadionilla. Ranskalaislehdistön tietojen mukaan PSG on yrittänyt viimeisten viiden vuoden aikana kolmesti vokotella 66-vuotiasta valmentajaa riveihinsä, mutta Wengerin mukaan ”rakkaus Arsenalia kohtaan” on saanut häntä sanomaan ei. Wengerillä tuleekin lokakuussa jo 20 vuotta Arsenalissa täyteen.

PSG on viime vuosina henkilöitynyt vahvasti Zlatan Ibrahimoviciin, joka tunnetusti siirtyi täksi kaudeksi dominoimaan Valioliigaa. Samaan suuntaan matkasi myös David Luiz. Kovia nimiä ryhmästä löytyy silti yhä Marco Verrattista ja Angel Dí Mariasta alkaen. Loukkaantumisesta kärsineen Thiago Silvan odotetaan nousevan avaukseen ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Joukkuetta luotsaa tätä nykyä Eurooppa-Liigan Sevillan valmentajana historialliset kolme kertaa peräkkäin voittanut Unai Emery. Emery toi Sevillasta mukaan tärkeän luottomiehensä, keskikentän pohjapelaaja Grzegorz Krychowiakin.

Lähtökohtaisesti vieraspeli Pariisissa on Arsenalille lohkovaiheen haastavin ottelu, mutta kovin paljon parempaan aikaan Tykkimiehet eivät voisi PSG:tä kohdata. Neljä viimeistä Ranskan-mestaruutta voittanut PSG – joka voitti viime vuonna sarjan peräti 31 pisteen erolla kakkoseen – hakee vielä askeliaan. Seitsemän pistettä neljästä ottelusta on arvonsa tuntevalle PSG:lle ehdottomasti liian vähän.

Arsenalin merkittävimmät poissaolijat ovat Per Mertesacker ja Aaron Ramsey. Joukkueen tämänhetkinen kapteeni Laurent Koscielny on kuitenkin pelikunnossa ja aloittanee joukkueen keskuspuolustuksessa yhdessä tuoreen hankinnan Shkodran Mustafin kanssa.

Vaikka sekä PSG että Arsenal ovat Mestarien liigan vakiokävijöitä, on joukkueiden viimeisestä kohtaamisesta yli 20 vuotta aikaa. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat keväällä 1994 Cup-voittajien cupin välierissä. Tuolloin Arsenal oli parempi yhteismaalein 2-1.

Mahdolliset avauskokoonpanot:

PSG: Trapp; Meunier, Marquinhos, Silva, Maxwell; Matuidi, Krychowiak; Moura, Verratti, Di Maria; Cavani

Arsenal: Cech; Bellerin, Koscielny, Mustafi, Gibbs; Xhaka, Cazorla; Coquelin, Özil, Sanchez; Giroud

Ottelun kertoimet (Mr. Green): 1,98 – 3,60 – 4,15

Guardiolan kiusanhenki vierailulle Manchesteriin

Neljän voiton suoralla Valioliiga-kauden aloittanut Manchester City on selkeä suosikki kotipelissään Borussia Mönchengladbachia vastaan. Monet pitävät vahvistunutta ryhmää jopa yhtenä koko kilpailun suosikeista yhdessä Espanjan jättiläisten ja Bayern Münchenin kanssa.

Mönchengladbach pelasi myös viime kaudella Cityn kanssa samassa lohkossa, ja vaikka molemmat ottelut Cityn voittoon (2-1 ja 4-2) päättyivätkin, joutui Manuel Pellegrinin joukkue tekemään täyden päivätyön voittojensa eteen. Mönchengladbach tuotti myös Pep Guardiolalle riittämiin päänvaivaa espanjalaisen valmentaessa Bayern Müncheniä Bundesliigassa, sillä Bayern ei kyennyt voittamaan Mönchengladbachia neljässä viimeisessä Guardiolan valmentamassa ottelussa.

Guardiolalla ei ole suuria tuoreita kokoonpanohuolia, sillä poissa lienevät vain pitkäaikaisloukkaantuneet Vincent Kompany ja Ilkay Gündogan, jotka hekin tosin jo lähestyvät pelikuntoa. Pelaajatilanne on jopa parempi kuin viikonlopun Manchesterin derbyssä, sillä Valioliigassa kolmen ottelun pelikieltoa kärsivä Sergio Agüero on Guardiolan käytettävissä.

Mönchengladbach on kolmella pisteellä kahdesta ottelusta tasaisen Bundesliigan keskikastissa. Tässä lohkossa se on selkeä haastaja Barcelonan ja Cityn takana, joten tasapeli vieraskentillä olisi sille todennäköisesti erittäin miellyttävä lopputulos.

Manchester Cityn alkukausi on ollut todella vakuuttava, eikä Mönchengladbachin hyökkäyspeli ole vielä loksahtanut uomiinsa. Lähtökohtaisesti odotettavissa on kotijoukkueen parin maalin voitto.

Mahdolliset avauskokoonpanot:

Manchester City: Bravo; Zabaleta, Otamendi, Stones, Clichy; Fernandinho; Sané, Silva, De Bruyne, Sterling; Agüero

Borussia Mönchengladbach: Sommer; Elvedi, Christensen, Jantschke; Stobl, Kramer, Johnson, Wendt; Stindl; Hahn, Raffael

Kertoimet (Mr Green): 1.44 – 5,15 – 7,30

Mestarien liiga tiistaina

21.45 Barcelona-Celtic (Viaplay)
21.45 Basel-Ludogorets (Viaplay)
21.45 Bayern München-Rostov (Viaplay)
21.45 Benfica-Besiktas (Viaplay)
21.45 Dynamo Kiova-Napoli (Viaplay)
21.45 Manchester City-Borussia Mönchengladbach (Viasat Urheilu HD, Viaplay)
21.45 PSG-Arsenal (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay, Yle)
21.45 PSV-Atlético Madrid (Viasat Hockey, Viaplay)