Arsenaliin kesän siirtoikkunan viime vaiheissa La Ligan Deportivo La Corunasta siirtynyt Lucas Pérez ei ole ensi kertaa ulkomailla. Espanjalaishyökkääjän aiempia peliareenoita löytyy kotimaan ja nykyisen Englannin lisäksi Kreikasta ja Ukrainasta. Pérez kuvailee kolmea Karpaty Lvivissä ja Kiovan Dynamossa viettämäänsä vuotta elämänsä haastavimmaksi jaksoksi.

– Lähdin yhtenä kolmesta espanjalaisesta pelaamaan Ukrainaan. Siellä aukeni mahdollisuus pelata Euroopassa, ja tilaisuus näytti ennakkoon todella houkuttelevalta, 28-vuotias kertoo Arsenalin sivustolla.

Vuonna 2011 tapahtunut siirto Karpatyyn muuttui parin vuoden päästä lainaksi Kiovaan, josta sittemmin paluuksi Lviviin. Kesäkuussa 2013 Pérez siirtyi Kreikan PAOK Salonikiin.

– Yksi asia johti toiseen, ja päädyin viettämään kolme vuotta elämästäni Ukrainassa. Se oli melko kovaa aikaa; totutella piti sijainnin ja etäisyyksien lisäksi kulttuuriin, ruokaan ja ilmastoon. Mikään näistä ei käynyt helposti.

Jakson kovuutta korostava hyökkääjä sanoo kuitenkin, että kokonaisuutena kokemus oli hyvin kasvattava, ja antoi suuntaa tulevaisuudelle.

– Siellä olo todellakin auttoi minua henkilökohtaisella tasolla, mutta kokemus ei itsessään ollut kovin hieno. Ukrainassa ollessani ymmärsin ja päätin, että haluan pelata La Ligassa tai Valioliigassa. Urani on ollut noususuunnassa siitä päivästä lähtien, kun jätin Ukrainan. Nyt olen hyvin tyytyväinen tilanteeseen, ja haluan todella tarttua hetkeen. Haluan osoittaa isossa seurassa, mihin minusta todella on.