Sunderlandin entinen pelaaja Don Hutchison sanoo Chroniclessa, että Black Catsin ongelmiin on löydyttävä ratkaisuja nopeasti. Muutoin joukkue taistelee jälleen kerran putoamista vastaan Valioliigassa.

– Tilasto siitä, ettei Sunderland ole voittanut ottelua elokuussa tai syyskuussa parin viime kauden aikana, on aivan uskomaton. Tiedän, että olemme tottuneet odottamaan myöhäistä nousua, mutta emme voi luottaa siihen joka vuosi, mies huomauttaa.

Hutchison ei ole vakuuttunut Papy Djilobodjista, joka on ollut vaikeuksissa ensimmäisissä peleissään Sunderlandissa. Hän ei myöskään näe, että Jan Kirchhoffilla ja Lee Cattermolella on tarpeeksi jalkoja keskikentällä.

– En ole varma Adnan Januzaj’sta, joka on mielestäni edelleen ulkonäöltään ja pelikuriltaan kuin 16-vuotias. Hän ei ole mielestäni pelaaja, joka muuttaa asioita Sunderlandissa, Hutchison sanoo.

– Ongelmia on, mutta suurin huomaamani asia on Moyes itse. Hän on vaikuttanut tähän asti erittäin negatiiviselta. Mielestäni hänen on muutettava viestiä, jota hän välittää ulospäin. Se on aivan liian negatiivinen, hän jatkaa.

– Hänen tähänastiset lausuntonsa näyttävät keskittyvän Sunderlandin ongelmiin, ja hän on ollut hyvin selväsanainen putoamistaistelun mahdollisuudesta tällä kaudella. Minusta tuntuu siltä, että hän itse asiassa on puheillaan ajamassa seuraa sinne.

– Kaikille on selvää, etteivät asiat ole siellä täydellisesti, mutta hän näyttää pitävän itseään Valioliigan huippumanagerina, joten eikö hänen pitäisi kääntyä ja sanoa ”voinko korjata sen?”